De ce să mâncăm dovlecei

1 2 jpg jpeg

Stimuleaz─â digestia

Dovleceii au rolul de a stimula digestia, ├«ntruc├ót sunt boga┼úi ├«n fibre de calitate. De asemenea, ei sunt u┼čor de digerat ┼či nu pun ├«n pericol silueta: 100 de grame de dovlecei con┼úin doar 21 de calorii.

De aceea, dovleceii sunt un aliment recomandat persoanelor care sufer─â de tulbur─âri alimentare ┼či alte afec┼úiuni digestive, precum ulcer sau gastrit─â.

Îmbunătăţesc memoria

Con┼úinutul ridicat de antioxidan┼úi ┼či carotenoizi fac din dovlecei un adev─ârat remediu natural.

Pe l├óng─â faptul c─â ajut─â la reconstruc┼úia celulelor nervoase, dovleceii ├«mbun─ât─â┼úesc memoria, previn ├«mb─âtr├ónirea prematur─â, reduc procesele infec┼úioase ┼či protejeaz─â vederea.

Sucul de dovlecei, recomandat în reumatism

Persoanele care sufer─â de reumatism sau poliartrid─â reumatoid─â pot consuma suc de dovlecei, deoarece acesta stopeaz─â procesele degenerative, reduce inflama┼úiile ┼či contribuie la recuperarea mobilit─â┼úii arteriale.

De asemenea, sucul de dovlecei este recomandat ┼či persoanele care au lips─â de calciu.

Magneziul din compoziţia dovleceilor contribuie la o mai bună asimilare a calciului, motiv pentru care este indicat să se consume suc de dovlecei în combinaţie cu alimente care conţin calciu.

Hipocalcemia (lipsa de calciu) este adesea asociată cu o deficienţă a magneziului din organism.

Nu în ultimul rând, sucul de dovlecei este un remediu natural care combate în mod eficient constipaţia.

Pentru tratarea acestei afecţiuni se recomandă consumul unui pahar de suc de dovlecei, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.