De ce să mâncăm dovlecei

1 2 jpg jpeg

Stimulează digestia

Dovleceii au rolul de a stimula digestia, întrucât sunt bogaţi în fibre de calitate. De asemenea, ei sunt uşor de digerat şi nu pun în pericol silueta: 100 de grame de dovlecei conţin doar 21 de calorii.

De aceea, dovleceii sunt un aliment recomandat persoanelor care suferă de tulburări alimentare şi alte afecţiuni digestive, precum ulcer sau gastrită.

Îmbunătăţesc memoria

Conţinutul ridicat de antioxidanţi şi carotenoizi fac din dovlecei un adevărat remediu natural.

Pe lângă faptul că ajută la reconstrucţia celulelor nervoase, dovleceii îmbunătăţesc memoria, previn îmbătrânirea prematură, reduc procesele infecţioase şi protejează vederea.

Sucul de dovlecei, recomandat în reumatism

Persoanele care suferă de reumatism sau poliartridă reumatoidă pot consuma suc de dovlecei, deoarece acesta stopează procesele degenerative, reduce inflamaţiile şi contribuie la recuperarea mobilităţii arteriale.

De asemenea, sucul de dovlecei este recomandat şi persoanele care au lipsă de calciu.

Magneziul din compoziţia dovleceilor contribuie la o mai bună asimilare a calciului, motiv pentru care este indicat să se consume suc de dovlecei în combinaţie cu alimente care conţin calciu.

Hipocalcemia (lipsa de calciu) este adesea asociată cu o deficienţă a magneziului din organism.

Nu în ultimul rând, sucul de dovlecei este un remediu natural care combate în mod eficient constipaţia.

Pentru tratarea acestei afecţiuni se recomandă consumul unui pahar de suc de dovlecei, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.