De ce să bei lapte de capră

2 jpg jpeg

Tratează TBC-ul şi îndepărtează depresia

Acest tip de lapte este dulce, gras şi hrănitor şi are numeroase proprietăţi benefice pentru organismul: vindecă asmul, îndepărtează depresia, întăreşte sistemul imunitar, ajută la tratarea TBC-ului şi reglează nivelul hormonilor din organism.

Protejează organismul de răceli şi infecţii

În urma unor studii, s-a demonstrat că acest tip de lapte are proprietăţi antiinflamatorii. În acest sens, persoanele cu probleme inflamatorii intestinale ar trebui să înlocuiască laptele de vacă cu cel de capră.

Pe de altă parte, acest laptele de capră protejează organismul de răceli şi infecţii ale aparatului respirator, precum şi de bolile de plămâni.

Menţine inima sănătoasă

Laptele de capră mai este recunoscut pentru faptul că previne osteoporoza, dar şi hipertensiunea arterial. Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă cât mai mult timp, bea în fiecare dimineaţă o cană cu lapte de capră în care să adaugi şi jumătate de linguriţă de miere.

Opreşte evoluţia cancerului de colon

Persoanele care obişnuiesc să bea acest tip de lapte sunt ferite şi de şi cancerul de colon (acest tip de lapte conţine un acid organic puternic care opreşte evoluţia cancerului în stadiul incipient).

Reduce riscul de cancer la sân

În plus, cercetătorii au constatat (în urma unui studio) o scădere a riscului de cancer la sân cu până la 45% în rândul femeilor care au consumat mai mult lapte de capră. Riscul s-a diminuat chiar şi cu 65% în cazul femeilor care se aflau în perioada de premenopauză (vorbim de cele care obişnuiesc să bea lapte de capră).

Alungă anemia

Beneficiile laptelui de capră nu se opresc aici. Acest tip de lapte are proprietăţi care ajută la previnerea anemia şi la demineralizarea osoasă.