De ce este bine să mănânci zmeură

1 2 jpg jpeg

Zmeura este eficientă în anemii

O cură cu zmeură îi “pune pe picioare” pe cei care suferă din cauza anemiei. Este un fruct bogat în potasiu, fosfor, calciu şi magneziu, dar şi în vitaminele C, A, E şi B. Astfel, este indicată în tratarea anemiilor, cât şi în boli ale ficatului.

Zmeura este utilă în afecţiuni oculare

Unul dintre cele mai importante beneficii rămâne însă protecţia împotriva degenerescenţei maculare, o afecţiune oculară care, în timp, poate duce chiar la orbire.

Cercetătorii americani au descoperit că persoanele care au consumat cel puţin 150 g de zmeură pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a contracta această boală (datorită vitaminelor A şi E, cât şi a antioxidanţilor).

Zmeura scade pofta de mâncare

Zmeura este unul dintre cele mai eficiente fructe împotriva obezităţii. Câte 200 grame, consummate timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol, scad pofta de mâncare.

Totodată, o astfel de cură este recomandată şi pentru menţinerea sănătăţii pielii. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Zmeura previne apariţia cancerului

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Ohio, SUA, aceste fructe de pădure au proprietăţi anticancer, în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datoreaza antocianinelor, nişte antioxidanţi care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.

Pentru un sistem imunitar puternic

Nu în ultimul rând, vitamina C conţinută de zmeură te ajută să-ţi întăreşti imunitatea. Totodată, te apără şi împotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, o cură de două săptămâni, în care să consumi 300-400 de grame de astfel de fructe pe zi îţi va fi de mare ajutor.