De ce este bine să mănânci fructe oleaginoase

1 2 jpg jpeg

Nucile sunt o sursă esenţială de nutrimente folositoare pentru sănătatea organismului, având multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase în intestin la menţinerea frumuseţii pielii, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Migdalele

Aceste fructe oleaginoase ţin departe bolile inimii, datorită fitosferolilor, care au rolul de scădea nivelul de colesterol „rău“ din organism. Este nevoie de 10 migdale pentru a asigura necesarul zilnic de calciu (700 de miligrame), important pentru sănătatea oaselor.

Acestea sunt bogate şi în vitamina E, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii. De asemenea, sunt bogate în fibre, iar coaja lor are proprietăţi antiinflamatorii, fiind bogată în antioxidanţi.

Sunt o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând 2 miligrame din acest mineral (o femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un bărbat, 8,7 miligrame). Totuşi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialiştii. Din acest motiv, trebuie să se consume alături de surse de vitamina C - kiwi, salate cu ardei gras şi roşii, suc de portocale.

Sunt bogate în fibre şi proteine, menţinând senzaţia de saţietate, în acizi graşi Omega-3 şi antioxidanţi, reduc riscul de maladii oculare, precum degenerarea maculară provocată de îmbătrânire, şi declinul cognitiv, dar şi de maladii cardiace.

Sunt bogate în fibre, proteine, având un indice glicemic scăzut, astfel încât pot stabiliza nivelul de zahăr din organism. Specialiştii spun că se supraestimează nivelul de calorii din nuci (o mână conţine 180 de calorii), pentru că acestea nu sunt absorbite uşor în organism, livrând doar două treimi din energia potenţială.