De ce e bine să consumăm lactate primăvara. Sfatul nutriționistului

lactate jpg

Primăvara e indicat să renunțăm la carnea grasă și să optăm pentru produse ceva mai ușoare, cum ar fi lactatele. Medicul nutriționist Cristian Mărgărit consideră că și verdețurile, cum ar fi pătrunjelul, au un rol esențial.

„Carnea la garniță, dacă mai avem, o scoatem, că e păcat de ea, dar o facem frumos la cuptor, se scurge grăsimea, rămâne o carne mai curată și merge mâncată, nu e o problemă foarte mare, mai ales că mai avem și zile mai friguroase încă, nu sunt călduri așa mari încât să spui că grăsimea de porc îți face rău”, a spus medicul Cristian Mărgărit la Antena1.

„E foarte important să profităm de toate legumele și frunzele de sezon, este extrem, extrem de important, pentru că se vine după o perioadă  dură, în care s-a mâncat mult și ouă și de toate, așa că e mai bine să o lăsăm mai moale cu restul.

Cel mai bine e să o lăsăm cu carnea grasă și să ne îndreptăm către pește.

Acum, lactatele sunt cele mai bune! De ce? Pentru că au fătat oile, vacile, caprele, iarba de primăvară este grasă, proaspătă și acum e momentul când lactatele sunt cele mai bune din punct de vedere nutritiv.

Pe măsură ce înaintăm în an și se usucă și iarba și se înțarcă și mieii și vițeii nu mai sunt atât de bogate nutritiv. Deci să mâncăm iaurt, urdă, brânză slabă… toate sunt potrivite pentru acest sezon”, a adăugat nutriționistul.

Specialistul crede că verdețurile nu trebuie, de asemenea, să lipsească din alimentație, pentru că au multe beneficii.

„Pătrunjelul e miraculos, el trebuie să fie pe lista noastră de cumpărături. Și tot ce înseamnă verde și mic: ceapa verde, usturoi verde. Acele tulpini mici au o cantitate enormă de enzime, cu efect antioxidant, efect anti-inflamator și dau energie, reduc oboseala. Deci tot ce înseamnă plăntuță mică, spanacul, frunzele mai mici…. toate acestea sunt deosebit de importante și sănătoase”.