Cum se ține dieta de 3 zile cu iaurt și cât poți slăbi cu ajutorul ei

slabit jpg

Dieta cu iaurt durează 3 zile și te poate ajuta să slăbești fără să îţi pui în pericol sănătatea. Regimul se bazează pe consumul de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.

Practic, este o dietă săracă în calorii care te ajută să slăbești kilogramele în exces, dar nu este recomandată dacă există deficiențe nutriționale și nici pentru o perioadă mai lungă de 3 zile.

image

Iaurtul este un aliment foarte hranitor care aduce beneficii sănătăţii.

Este bogat în calciu și, prin urmare, te ajută să îţi menţii structura osoasă și să prevenii boli precum osteoporoza. Conține vitaminele A și B,  nutrienți ideali pentru a ne întări sistemul imunitar și, prin urmare, a ne îmbunătăți apărarea organismului. Oferă proteine care ajută la îmbunătățirea funcțiilor interne, și probiotice, necesare digestiei. Iaurtul este unul dintre alimentele cu cel mai mare conținut de probiotice, adică bacterii vii care ne ajută să reparăm flora intestinală, să îmbunătățim procesele digestive și să ne asigurăm că vitaminele și mineralele sunt mai bine absorbite.

Cum ajută la pierderea în greutate?

Te-ai întrebat vreodată dacă iaurtul grecesc te îngrașă? Răspunsul este nu, deoarece conține 59 de calorii la 100 de grame, deci are foarte puține calorii. Dieta cu iaurt se bazează nu doar pe beneficiile pe care acest produs le aduce sănătății, ci și pe faptul că este un aliment ideal pentru a slăbi în mod natural fără a ne compromite sănătatea.

Activează lipoliza: datorită conținutului ridicat de calciu se pare că iaurtul acționează mecanismul natural al organismului care descompune grăsimea acumulată.

Efect de sațietate: un alt motiv pentru care dieta cu iaurt funcționează pentru pierderea în greutate este că suprimă pofta de mâncare.

Purifică organismul și ne ajută să slăbim deoarece elimină toxinele acumulate în organism, prin acțiunea probioticelor.

La 100 de grame de iaurt degresat consumăm doar 60 sau 70 de calorii . Astfel, furnizăm corpului caloriile de care are nevoie, fără a-l supraîncărca.

Cu dieta cu iaurt poţi slăbi în jur de 3 kg.

Reglarea nivelului de cortizol: calciul din iaurt reglează și hormonul cortizol, care este responsabil controlul stresului și anxietății și este, de asemenea, una dintre cauzele acumulării de grăsime în organism. Cu alte cuvinte, mâncând iaurt reușim să reducem stresul și să împiedicăm organismul să acumuleze grăsimi.

Meniu cu iaurt, pe zile

Ziua 1

Mic-dejun: ceai sau infuzie (fără zahăr) + 1 iaurt degresat.

Gustare: 1 iaurt 0% cu fructe naturale de sezon.

Prânz: salată verde, roşii, castraveți și ceapă + 2 iaurturi 0% cu capșune feliate

Gustare: 1 infuzie detoxifiantă (ceai verde) + 1 fruct de sezon.

Cină: Spanac fiert cu lămâie + 1 iaurt 0%.

Ziua 2

Mic-dejun: 1 suc de portocale + 2 iaurturi 0%

Dimineața: 1 iaurt degresat cu bucăți de kiwi  

Prânz: Pui la cuptor cu anghinare + 1 iaurt 0%.

Gustare: ceai + 1 iaurt grecesc cu fructe

Cina: legume fierte + 2 iaurturi slabe

Ziua 3

Mic dejun: cafea sau ceai + 2 iaurturi cu fructe de sezon 

Gustare: fructe de sezon.

Prânz: Somon la grătar + legume la cuptor + 1 iaurt 0%.

Gustare: Salată de fructe de sezon.

Cină: Crema de legume + omleta franţuzească (obţinută din 2 ouă cu ulei şi sare) + 1 iaurt degresat.