Cum se consumă corect turmericul

1 2 jpg jpeg

Acest condiment se bucură de proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii dar şi anti-îmbătrânire, iar pentru a te bucura din plin de aceste calităţi este suficient să îl consumi în apă caldă. Potrivit specialiştilor consumul de apă caldă cu turmeric, mai ales în prima parte a zilei are beneficii asupra afecţiunilor enumerate mai jos:

Remediul naturist pentru artrită

2 jpg jpeg

Tocmai datorită proprietăţilor antinflamtorii de care se bucură, turmericul este un bun tratament naturist dacă te confrunţi cu artrită.

La baza acestei afirmaţii stă un studiu realizat în anul 2012 care a firmă că acest condiment este mai eficient decât medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi diclofenacul.

Şi este atât de simplu de folosit şi de procurat încât ar fi şi păcat să nu încerci. În cazul în care te confrunţi cu inflamaţie cronică poţi să apelezi cu toată încredera la el.

Însă beneficiile sale nu se opresc aici, deoarece turmericul îmbunătăţeşte digestia prin faptul că produce eliberarea bilei. Deci iată câte beneficii într-un singur condiment.

Află mai multe despre beneficiile curcumei AICI

Îţi protejează ficatul

2 jpg jpeg

Acţiunea sa asupra organismului se resimte şi asupra ficatului, mai ales că participă într-un mod activ la regenerarea celulelor hepatice deteriorate şi totodată previne lezarea toxică.

Anul 2009 a venit la pachet cu un studiu făcut de către Universitatea de Biochimie şi Comunicaţii de Cercetare Biofizică care a studiu care a demonstrat capacitatea suplimentelor de curcuma pentru a inversa simptomele diabetului. Deci este un aliat al sănătăţii generale.

Pentru că alcalinizează organismul va ţine în felul acesta tumorile la distanţă, fiind un excelent remediu anti-cancer.

Un simplu condiment te poate salva de la o serie întreagă de afecţiuni. Substanţa sa activi, curcuma, este cel mai bun aliat al sistemului cardivascular, îndepărtând depunerile de placă din artere şi protejând venele de apariţia cheagurilor de sânge.