Cum să nu te îngraşi când mergi în vacanţa all inclusive

O vacanță all-inclusive înseamnă, în afară de relaxare, mese îmbelșugate, de trei ori pe zi, plus gustări și dulciuri cât cuprinde.  Ca să nu pici în capcana tentațiilor culinare și să nu te întorci cu câteva kilograme în plus, trebuie să ai mare grijă nu doar la cât, ci și la ce mănânci.

image

Un mic dejun bogat în proteine

În cele mai multe dintre restaurantele hotelurilor și pensiunilor care au servicii all inclusive există bufet suedez la micul dejun, ceea ce înseamnă că poți să mănânci cât poți. Cum toate bunătățile de aici îți fac cu ochiul, pare o misiune imposibilă să nu-ți umpli farfuria până la refuz. Însă trebuie să reziști tentației și să nu faci excese. Cum micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, ai grijă să fie unul bogat în proteine, dar și fibre alimentare.

Ouăle fierte, omleta cu șuncă slabă, 1-2 felii de pâine din fâină integrală sunt alegeri sănătoase la micul dejun. Cafeaua poate fi însoțită și de un suc proaspăt de fructe.

Vezi şi: Cum să nu te îngrași când faci vacanța la all inclusive, 3 reguli de la o blogeriță care arată super!

Mâncărurile grase, de evitat

Mâncărurile bogate în grăsimi și prăjelile sunt de evitat, nu doar pentru că favorizează apariția kilogramelor în plus, ci și pentru că te poți simți rău, mai ales că temperaturile sunt ridicate.

La prânz sau la cină, dacă optezi pentru o salată, ai grijă să nu adaugi sosuri și maioneză, căci sunt bogate în calorii. Alege mâncăruri care au drept garnituri salate și orez brun. Cina trebuie să fie una ușoară, bazată pe alimente precum salatele, peștele sau carnea slabă. În niciun caz nu privi masa de seară ca pe un moment în care să te relaxezi alături de familie și de prietenii cu care ești în concediu mâncând și iar... mâncând.

Nu uita de regula celor 2 litri de apă pe zi, căci hidratarea este foarte importantă.

În ceea ce privește băuturile alcoolice, nu abuza de cocteiluri, căci sunt bogate în zahăr. Cele mai bune opțiuni sunt berea ușoară și vinul. Desigur, consumate cu moderație.

Atenție la desert

Cele mai multe calorii se ascund în dulciuri, iar vacanțele all-inclusive nu duc deloc lispă de astfel de bunătăți. Indicat ar fi să nu mănânci desert la fiecare masă. Optează pentru el fie după masa de prânz, fie după cină.

Sfatul Click!Sănătate

Este indicat ca gustările dintre mese să conțină fructe proaspete sau iaurturi naturale și nu dulciuri sau alte tentații culinare locale.

Chiar dacă ești în vacanță, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fii comod. Ca să arzi caloriile consumate, mergi cât de mult poți pe jos, în fiecare zi. Ca să alungi pericolul acumulării de kilograme nedorite, poți face câte o plimbare lungă după cină.