Cum să mănânci ca să nu te îngraşi de Sărbători

1 2 jpg jpeg

Mănâncă puţin şi des

Nu te năpusti asupra tuturor bunătăţilor de pe masă şi nu mânca niciodată tot ce e in farfurie. Nutriţioniştii spun că o gustare la două -trei ore este potrivită. Astfel ţii sub control nivelul glicemiei şi nu vei simţi nevoia de a mânca mai mult, mai ales dulciuri. Şi încă un sfat: ia o pauză de cel puţin zece minute după fiecare fel.

Dacă eşti invitat la cină la prieteni sau la rude, cel mai bine este să mănânci normal în timpul zilei, poate un pic mai puţin decât de obicei. Optează pentru porţii mici

Alege porţii mici, pentru că reduci aportul de calorii şi nici nu te vei simţi inconfortabil după masă. Totodată, ai grijă să mesteci încet şi să savurezi fiecare înghiţitură. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, spun că persoanele care mănâncă o salată verde cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a lua cina acumulează cu 12% mai puţine calorii decât în mod normal. Astfel, înainte de festinul de Sărbători, consumă o farfurie de salată verde simplă, cu ulei de măsline şi cu oţet balsamic.

Desertul este cel care dă cele mai mari bătăi de cap atunci când vine vorba de surplus de kilograme, căci majoritatea dulciurilor conţin multe calorii. De aceea, încearcă să prepari prăjituri fără prea multe nuci (bogate în calorii) şi să foloseşti zahăr brun sau miere.

Când găteşti, înlocuieşte ingrediente ca laptele şi smântâna, bogate în grăsimi, cu produse light. Totodată, folosind ulei de măsline, salvezi 104 calorii, în timp ce utilizând 500 de grame de iaurt light în loc de smântână grasă, salvezi 720 de calorii. De asemenea, alege garnituri din legume înăbuşite.

Ştiai că...

...ceaiul verde reduce efectul alcoolului? Ca să nu ai probleme din această cauză, bea câte două căni de ceai verde pe zi, căci este bogat în antioxidanţi şi elimină toxinele. Este indicat să bei un pahar de apă după unul de alcool.