Cum poţi combate astenia de primăvară prin alimentaţie

1 2 jpg jpeg

Consumă des suc de spanac

Este cel mai bun mijloc natural de curăţare şi regenerare a tractului digestiv. Consumat în cantitate de 300-400 de ml pe zi, băutura a ajutat la vindecarea celor mai grave constipaţii în câteva zile. Sângerarea gingiilor şi degenerarea pulpei dentare pot fi combătute, de asemenea, prin consumul de suc de spanac amestecat cu morcov.

Prepară un suc de păpădie

Este un tonic preţios. De asemenea, se foloseşte în cazurile de hiperaciditate gastrică, ajutând la restabilirea alcalinităţii organismului. Este bogat în potasiu, fier, calciu şi magneziu. Datorită magneziului, sucul de păpădie este bun pentru sistemul nervos, ca şi în prevenirea fragilităţii oaselor, danturii şi plămânilor.

Usturoiul verde, de ajutor

Ştiaic că usturoiul verde ajută la scăderea în greutate? Tot secretul stă în compusul numit alicină, ceea ce dă usturoiului şi mirosul specific. Specialiştii sunt de părere că alicina inhibă starea de foame, transmiţând creierului informaţia legată de starea de saţietate.

Include în dietă leguminoasele

Sunt pariul cel mai bun atunci când vrei să scapi de câteva kilograme în plus, spune Joseph Colella, chirurg în domeniul obezităţii la un spital din Pittsburgh. „Organismul tău trebuie să muncească să proceseze bobul pentru a ajunge la fibră aşa că tu consumi energie pentru a digera“, explică medicul. Mai mult, proteina din leguminoase activează mesajul „sunt sătul“ acelei părţi a creierului responsabilă cu senzaţia de foame şi de saţietate.

Spanacul te ajută să ai mai multă energie

Este o sursă bogată de fier (mai ales dacă nu mănânci carne), care este componenta-cheie în formarea celulele roşii ale sângelui care alimentează muşchii cu oxigen pentru a avea energie. Cercetătorii din Suedia au identificat recent alt mod în care această legumă te poate păstra „încărcat“ de energie: compuşii găsiţi în spanac cresc eficienţa mitocondriilor, factorii care produc energie în interiorul celulelor.

Afinele, un aliat de încredere

Memoria ta ar putea primi un ajutor de nădeje de la afine. Dacă vei consuma afine în mod regulat, vei observa beneficiile lor. Într-un studiu recent, persoane aflate la vârsta la care memoria mai cedează, dar care au băut câte o cană de suc de afine pe zi, pentru 1-2 luni, au beneficiat de îmbunătăţiri semnificative ale memoriei comparativ cu cei care au consumat un suc placebo.

Sucul de urzici îţi redă tonusul

Seva de urzici tinere este vitalizantă, regenerantă şi constituie un bun stimulent al secreţiilor digestive. Urzicile sunt bogate în vitamine şi săruri de calciu, magneziu, siliciu, potasiu şi sodiu. Un mijloc eficient de a vă recăpăta tonusul este să consumaţi timp de 10 zile, dimineaţa şi seara, 100 ml de suc obţinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere.