Cum găteşti sănătos salata de boeuf

1 2 jpg jpeg

Dacă te-ai hotărât ca începând cu aceste sărbători să încerci să transformi mâncărurile grele în unele mult mai uşor digerabile şi la fel de gustoase, ţi-am pregătit o reţetă de salată boeuf foarte bună, dar varianta dietetică.

Este excelentă şi pentru persoanele care ţin regim, care nu au voi mâncăruri grase, este excelentă pentru persoanele la dietă, care vor totuşi să guste din preparatele de Sărbători.

Cum găteşti sănătos salata de boeuf – ingrediente mai puţine şi maioneză uşoară

Iată ce îţi trebuie pentru a prepara o salată de boeuf mult mai sănătoasă, dar la fel de delicioasă:

- jumătate de piept de pui

- 1 morcov mare

- o bucată mică de ţelină

- 3 bucăţi de gogoşari sau castraveţi muraţi

- muştar după gust

- sare şi piper după gust

- maioneză uşoară

Pentru maioneza uşoară ai nevoie de:

- 4-5 linguri de iaurt grecesc

- 1 linguriţă de zeamă de lămâie

- 3 linguri de ulei de măsline sau de cocos

- 2 linguriţe de muştar

- Sare şi piper

Cum găteşti sănătos salata de boeuf – prepară salata foarte rapid şi uşor

Maioneza se prepară foarte uşor. Se amestecă bine iaurtul cu uleiul, turnat treptat. Se amestecă până capătă consistenţa unei maioneze. Apoi se adaugă muştarul şi se mai freacă bine, iar la final zeama de lămâie, sarea şi piperul. Se freacă bine până se formează maioneza, apoi se păstrează la rece.

Pieptul de pui se spală, legumele se curăţă şi se spală, apoi se pun toate la fiert, întregi. Când sunt gata, se scoate pieptul de pui, care se scurge şi se taie bucăţi, apoi se toacă mărunt la robotul de bucătărie. O variantă alternativă la acest procedeu este ca pieptul, fiert bine, să se desfacă cu degetele bucată cu bucată, asta după ce a fost tăiat în bucăţi mai mici. Să se facă fâşii de carne de pui, asta se urmăreşte.

Morcovul şi ţelina se toacă mărunt cu ajutorul unui cuţit şi se adaugă peste puiul fărâmiţat. Castraveţii şi/sau gogoşarii se toacă şi ei mărunt, se storc bine de zeamă şi se adaugă la compoziţie. Apoi, se adaugă peste toate ingredientele amestecate bine înainte şi maioneza, se mai pun 2 linguriţe de muştar, sare şi piper şi se amestecă cu grijă toate din nou. Cine doreşte poate pune şi mazăre. Se ornează cu o frunză verde de pătrunjel sau coriandru şi se serveşte cu poftă.