Consuma seminte de canepa. Iti fac atat de bine

1 de ce sa consumi seminte de canepa sigur nu stiai ca iti fac atat de bine gcgv jpg jpeg

Semintele si uleiul de canepa sunt legale si au o multime de beneficii pentru sanatatea ta. Iata de ce ar trebui sa le incluzi in dieta.

1. Canepa contine multi acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, de care corpul are nevoie pentru a produce energie, pentru functionarea sistemului nervos, pentru sanatatea pielii si dezvoltarea creierului.

2. Canepa contine proteine - Inclusiv 20 de aminoacizi, dintre care 10 aminoacizi esentiali pe care corpul nostru nu ii poate produce.

3. Stimuleaza sistemul imunitar - Canepa contine vitamina E si zinc, magneziu, fier, potasiu si fibre.

3. Contine acizi grasi naturali - Acizii gama linoleic si acidul stearidonic sunt foarte greu de gasit in alta parte.

Bogată în proteine, grăsimi sănătoase, cânepa este o sursă bună de zinc şi de magneziu. Practic, o singură porţie de cânepă îţi oferă toţi aminoacizii esenţiali şi acizii graşi pentru a avea o viaţă sănătoasă, mai ales că întreg conţinutul ei se digeră extrem de uşor. Poţi să o găseşti în magazine sub diferite forme de la seminţe până la uleide cânepă.

Consum-o la micul dejun

Dacă obişnuieşti să îţi începi ziua cu celebrul bol de iaur la care adaugă fulgii de porumb sau cereale, poţi adăuga acum şi seminţe de cânepă. La fel de sănătoase sunt şi nucile, iar combinaţia de iaurt cu seminţe de cânepă, nuci şi cereale îţi va furniza doza necesară de energie pentru a funcţiona la capacitate maximă pe tot parcursul zilei.

Merg de minune cu piureul de fructe, încearcă şi convinge-te.

Laptele de cânepă, plin de vitamine

O alternativă extrem de sănătoasă pentru organismul tău, care nu conţine lactoză, deci dacă ai intoleranţă la această substanţă poţi să consumi fără nici un fel de probleme laptele de cânepă.

Îl poţi găsi cu uşurinţă în magazinele naturiste, sau poţi să îl prepari chiar tu la tine acasă. Pentru prpararea lui ai nevoie de 100 de grame de seminţe de cânepă şi două ceşti de apă plată,amestecă-le pentru 3 minute în blender şi la final strecoară produsul obţinut .

Pentru un gust excelent lasă pentru 2-3 ore laptele de cânepă la frigider după care îl poţi consuma la micul dejun sau la prepararea oricărui alt preparat preferat.

Reţeta ideală de salată

Gustul bun şi sănătos este cel oferit de legume. Cu cât vei consuma mai multe legume zilnic cu atât mai energic şi puternic te vei simţi.

Alege să înlocuieşti uleiul de la salată cu uleiul de cânepă. Poţi să faci un mix din avocado, lămâie, 2-3 linguriţe de seminţe de cânepă, o mână de frunze de varză, o linguriţă de praf de spirulină şi ai obţinut prânzul sau cina ideală. Fiind bogată în proteine, cânepa este potrivită să o adaugi şi în smoothie-uri.

Pentru un smoothie delicios pune în blender 300 grame de apă, 3-4 frunze de ştevie, un baton de vanilie, 3 linguri de seminţe de cânepă, 3 linguri de seminţe de chia, 2 linguri de cacao, 3-4 frunze de mentă proaspătă, 1 avocado şi bineînţeles nu uita de seminţele de in, o linguriţă. Mixează-le bine şi apoi poţi să le consumi.