Combinaţii de alimente pe care să le eviţi

1 2 jpg jpeg

Când vine vorba de alimentele ce urmează a fi consumate trebuie să ţii cont de faptul că timpul de digerare este diferit şi tocmai din acest motiv anumite alimente nu ar trebui consumate niciodată împreună. O digestie corespunzătoare înseamnă sănătate, exact ceea ce ai nevoie.

Scapă de senzaţia de disconfort abdominal, balonare sau orice altă problemă de la nivelul aparatului digestiv învătând cum să combini corect alimentele.

Laptele cu cacao

Da, plăcerea copilăriei face parte din combinaţiile nefaste de care tu alegi să te bucuri mai ales la micul dejun şi uneori chiar şi seara. Însă cacaoa datorită acidului oxalic pe care îl conţine va bloca absorbţia calciului în organism, iar corpul tău are nevoie de calciu pentru a menţine masa osoasă puternică.

Combinaţia de cacao cu lapte ajută la formarea anumitor cristale oxalat, iar acestea în cantităţi mari poate să dăuneze bunei funcţionări la nivelul rinichilor.

Dressing-ul de la salată

Salata este o alegere excelentă pentru a te alimenta atât timp cît ai grijă la dressing şi nu vei opta pentru oţet sau zeama de lămâie. Mai recomandat ar fi avocado, seminţele de tot soiul sau chiar măslinele.

Nu consuma nicodată doar salată verde cu dressing. O altă combinaţie pe care ar fi bine să o eviţi, pe cât de gustoasă pe atât de dificil de digerat este cea formată din brânză şi roşii.

Roşiile sunt de fel acide şi dizolvă fermentul iar proteinele din brânză nu ajută deloc situaţia, astfel că la final este posibil să te confrunţi cu probleme digestive.

Ouă cu bacon la micul dejun

Este o alegere proteică bună însă nu tocmai sănătoasă. Pentru a digera acest preparat organismul tău va fi nevoit să consume o doză mare de energie pentru a o digera.

Cel mai bine ar fi să înlocuieşti baconul cu roşiile fresh, în felul acesta ouăle se vor digera mult mai bine în sucul de roşii şi digestia nu va avea de suferit.

Pâinea cu gem dimineaţa şa micul dejun este o bombă calorică deoarece reprezintă o porţie dublă de carbohidraţi ce îţi vor oferi un boost de energie şi apoi te vei simţi epuizat.

Alege dimineaţa mierea de albine şi hidratează-te corespunzător.