Cireşele te scapă de anemii

1 2 jpg jpeg

Elimină stresul. Bogate în flavonoizi, cireşele au proprietăţi antioxidante. Ele încetinesc procesul de îmbătrânire şi ajută celulele organismului să se refacă.

Previn apariţia cancerului. Cireşele, la fel ca toate fructele roşii, sunt o sursă naturală de antioxidanţi. Aceştia ajută la prevenirea şi repararea celulelor deteriorate de acţiunea radicalilor liberi. Quercetina, un flavonoid care se găseşte în compoziţia chimică a cireşelor, este un agent anticancerigen foarte puternic, care acţionează la nivelul celulelor din organism.

Reduc durerea. Doi compuşi chimici din compoziţia cireşelor, antocianii şi bioflavonoidele, încetinesc acţiunea unor enzime şi ajută astfel la reducerea durerilor şi la prevenirea apariţiei artritelor şi a gutei. Au efect şi contra migrenelor.

Sunt somnifere naturale. Melatonina care se găseşte în cireşe este rapid absorbită în sânge şi acţionează ca un somnifer natural. Îmbunătăţeşte somnul şi reglează ritmul circadian al organismului.

Previn anemiile. Bogate în fier, cireşele pot fi un remediu natural eficient al uneia dintre cele mai răspândite deficienţe nutriţionale: carenţa de fier. Fructele conţin o cantitate importantă de fier, care ajută ca procesele de oxigenare a creierului să se desfăşoare normal, îmbunătăţind activitatea cerebrală şi procesele de memorare, atenţie şi învăţare.