Ciocolata neagră, desertul care are grijă de inima ta

2 jpg jpeg

În 100 de grame de ciocolată neagră se găsesc 11 grame de fibre, cât şi un conţinut important de magneziu, fier, fosfor şi potasiu. De aceea, trebuie consumată cu moderaţie, mai ales dacă ai probleme cu menţinerea greutăţii.

Menţine inima sănătoasă

Potrivit unui studiu care a avut loc în Suedia, pentru o perioadă de nouă ani, s-a demonstrat că femeile care consumă ciocolată neagră au un risc de trei ori mai redus de a dezvolta o boală cardiovasculară.

Este suficient să consume o pătrăţică de ciocolată neagră pe zi. Aceste beneficii se datorează conţinutului de falvonoizi, antioxidanţi care cresc flexibilitatea vaselor de sânge.

Pentru o minte brici

Dacă ai obiceiul să mănânci ciocolată neagră, să ştii că fluxul de sânge de la nivelul creierului se îmbunătăţeşte. Ciocolata neagră conţine şi cafeină şi teobromină, substanţe de ajutor pentru memorie, pe termen scurt. Cea mai bună ciocolată este cea care conţine în proporţie de cel puţin 70% cacao.

Previne apariţia diabetului

Flavonoizii care se găsesc în ciocolata neagră au şi rolul de a micşora rezistenţa insulinei. Într-un studiu de mică amploare, realizat în Italia, la Universitatea L'Aquila s-a arătat că flavonoizii cresc producţia de oxid nitric, care ajută la controlul insulinei.

Pentru o piele tânără

Datorită antioxidanţilor, ciocolata neagră ajută la menţinere sănătăţii pielii, căci oferă protecţie contra radicalilor liberi. De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul pielii. Dacă îţi propui să mergi într-un concediu la mare, mănâncă în fiecare zi câte o bucată de ciocolată neagră.