Cele mai sănătoase tipuri de carne

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei să slăbeşti sau să ai o viaţă cât mai lungă şi mai prosperă, trebuie să renunţi la carne, corect? Da şi…nu. Este adevărat că boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer şi moartea prematură sunt asociate cu consumul în exces de carne roşie. Creşterea animalelor în ferme poluate, tratarea lor cu antibiotice şi alte medicamente pot duce la probleme legate de rezistenţa la antibiotice la om. Asta nu înseamnă, totuşi, să renunţăm la carne definitiv.

Carnea, mai ales carnea roşie sănătoasă, este bogată în aminoacizi foarte importanţi pentru consolidarea masei noastre musculare. În plus, carnea sănătoasă ajută la dezvoltarea optimă a creierului, datorită conţinutului de acizi graşi.

Din păcate, carnea provenită din crescătorii imense este plină de antibiotice şi hormoni, dar şi bogată în acizi graşi omega 6 (datorită alimentaţiei zilnice a animalelor cu porumb şi soia), care au fost asociaţi cu boala Parkinson şi alte boli grave. Iată, aşadar, cele mai sănătoase tipuri de carne, pe care să le introduceţi fără frică în mesele voastre.

Cele mai sănătoase tipuri de carne - Carnea de vită hrănită cu iarbă

Foarte bogată în vitamina E, în antioxidanţi, care îngreunează procesul de îmbătrânire şi este de 3 ori mai sănătoasă decât carnea de vită hrănită cu cereale, ca cele din crescătorii. Este şi mai slabă, mai bogată în proteine şi conţine de 2-3 ori mai multe grăsimi saturate decât carnea de vită hrănită cu cereale.

Cele mai sănătoase tipuri de carne – peştele la conservă

1,125 de miligrame de acizi graşi omega 3 în conserva de somon şi 1,362 de miligrame de acizi graşi omega 3 în conservele cu sardine. Aceşti nutrienţi ne sunt indispensabili pentru sănătate, iar conservele de peşte sunt o opţiune foarte bună. De obicei, peştele conţine mercur periculos şi sunt contaminaţi cu diverse boli. Peştele la conservă este foarte bun, sardinele nu prea au timp să dezvolte boli toxice, deoarece nu trăiesc aşa demult până să fie prinse.

Cele mai sănătoase tipuri de carne – carne de mistreţ

Este foarte bogată în vitamine B. O porţie de carne de mistreţ îţi asigură mai mult de 70% din necesarul de niacină, care este vitamină B care scade colesterolul periculos, tiamină şi vitamina B6, două vitamine care îţi ridică nivelul de energie. Este foarte bogată, de asemenea, în zinc, care îţi fortifică sistemul imunitar.

De obicei, mistreţii distrug tot ce prind în cale, aşa că este necesar pentru ecosistem ca mistreţii să fie mâncaţi. Mai ales că este o carne sănătoasă şi foarte gustoasă.

Cele mai sănătoase tipuri de carne – carne de pui organic

Carnea de pui conţine cele mai multe proteine. Acestea ne protejează împotriva obezităţii, diabetului şi bolilor de inimă. Proteinele îţi dau senzaţia de saturaţie şi nu mai simţi nevoia să mănânci des. Puiul organic nu conţine hormoni şi antibiotice ca cei din crescătoriile mari. Acestora li se injectează cafeină, anti depresive, medicamente anti durere pentru a îi ţine pe aceştia în alertă ca să mănânce mai mult şi să crească mai repede.

Cele mai sănătoase tipuri de carne – carne de viermi

Poate suna scârbos, dar carnea viermilor este extrem de bogată în proteine. Studii recente norvegiene au demonstrat că această carne poate furniza la fel de multe proteine ca laptele, carnea de pui, carnea de porc sau carnea de vită.

Studiul norvegian a mai arătat că 70% din suprafaţa terenurilor agricole din lume sunt folosite pentru producţia animală şi reprezintă 15% din emisiile cu efect de seră din lume. Aceşti viermi, care produc aceeaşi cantitate de proteine ca restul cărnurilor, ar folosi cu 90% mai puţin teren ca în cazul bovinelor, cu 70% mai puţin ca în cazul cărnii de porc şi cu 60% mai puţin ca în cazul cărnii de pui. Asta înseamnă că ar rămâne mai mult teren pentru reîmpădurirea terenurilor şi obţinerea dioxidului de carbon. Producţia de bovine este o cauză principală a defrişărilor pădurilor din ţările în curs de dezvoltare, inclusiv România. Terenurile pot fi folosite şi pentru agricultura de legume ecologice.

Cele mai sănătoase tipuri de carne – carnea de curcan organic

Curcanul conţine seleniu, care este un bun stimulator al sistemului imunitar în lupta cu infecţiile. Studiile au arătat că seleniul se leagă de metalele grele toxice din organism, precum mercurul sau arsenicul, şi le face mai puţin vătămătoare organismului. De asemenea, seleniul conţine substanţe care protejează muşchii şi inima.

Dacă eşti consumator de carne de peşte, vezi care este cea mai sănătoasă carne de peşte aici