Cele mai sănătoase seminţe

2 jpg jpeg

Unele dintre cele mai sănătoase seminţe sunt cele in. Seminţele de in au fost cultivate încă din cele mai vechi timpuri în Babilon, iar beneficiile îi sunt recunoscute în continuare. Seminţele de in protejează inima şi sistemul digestiv şi ţin greutatea sub control. În plus, acestea sunt extrem de bogate în vitamine, minerale, magneziu şi mangan, fibre, fitochimicale, multe dintre acestea incluzând antioxidanţi. De asemenea, seminţele de in au şi acizi omega 3, importanţi în combaterea inflamaţiilor.

În plus, seminţele de in sunt şi una dintre cele mai bune surse de lignani, substanţe care echilibrează nivelul hormonilor la femei. Tocmai de aceea, seminţele de in joacă un rol cheie în lupta contra cancerului la sân, a problemelor de fertilitate şi a simptomelor pre-menstruale.

Seminţele de cânepă, printre cele mai sănătoase seminţe

Şi seminţele de rodie sunt printre cele mai sănătoase seminţe. Încununată de multe ori cu titluri ca "Super fruct", "Fructul anului" sau "Fructul lunii", rodia are rol de ingredient pentru băuturi, îngheţată sau mâncăruri în multe ţări. O singură rodie pe zi asigură 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulţi, este bogată în acid folic şi vitaminele A şi E.

De asemenea, seminţele de rodie sunt foarte bogate în polifenoli, o formă de antioxidanţi ce luptă cu cancerul şi bolile de inimă. În plus, persoanele care au probleme cu artrita nu trebuie să le ocolească - acestea calmează inflamaţiile şi lupta cu enzimele care distrug cartilajele.

Şi seminţele de cânepă sunt un super-aliment. Acestea, sunt indicate în alimentaţia viitoarelor mămici pentru că acizii graşi esenţiali sunt necesari dezvoltării armonioase a copilului. Aceste seminţe conţin 10 aminoacizi esenţiali, conţin peste 30% proteină pură care întăreşte sistemul imunitar şi sunt compuse de 40% fibre, o cantitate impresionantă care ajută în cazul problemelor gastro-intestinale, iar conţinutul bogat de Omega 3 şi Omega 6 le recomandă pentru sănătatea părului şi a pielii. În plus, seminţele de cânepă ajută în cazul bolilor de inimă, a mai multor forme de cancer şi a bolilor Alzheimer şi Parkinson.

Cele mai sănătoase seminţe: seminţele de cânepă

Seminţele de cânepă sunt bune a se consuma singure, ca o gustare. Merg însă bine şi presate în salate, chiar şi blend-uite în smoothie sau dressing-uri.

Chiar dacă sunt ieftine, seminţele de floarea-soarelui au numeroase proprietăţi benefice: conţin grăsimi sănătoase, fibre şi proteine, vitamine şi minerale. Acestea trebuie consumate cât mai crude pentru a putea beneficia de proprietăţile lor benefice: sunt bogate în vitaminele E, B1, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, în triptofan şi fitosteroli. Seminţele de floarea-soarelui previn atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale.

Seminţele de susan au un profil nutriţional fabulos, având capacităţi de a lupta, preveni sau de a vindeca anumite afecţiuni. Acestea au un conţinut extrem de ridicat de cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, zinc plus o serie de vitamine si proteine.

Seminţele de susan sunt în special de apreciat pentru acidul oleic, care înlătură colesterolul rău din corp şi curăţă sângele. Sunt o sursă excelentă de vitaminele din complexul B (niacina, acid folic, tiamina, piridoxina şi riboflavina). Include-te în orice iaurt, salată sau mâncare preferată.