Cele mai periculoase dulciuri pentru copii

2 jpg jpeg

Batoanele cu ciocolată umplute cu alune, cu fulgi de nucă de cocos sau ciocolată cu smochine ori cu struguri nu sunt recomandate copiilor pentru că sunt un factor de risc pentru obezitate.

Nu mânca dulciuri în faţa copiilor

Puterea exemplului este importantă şi în această privinţă. Astfel, dacă tu mănânci dulciuri în faţa copilului, acesta va crede că este normal să procedezi în acest fel.

Dacă nu vrei să ai un copil dependent de dulciuri, este important ca tu să nu consumi dulciuri nesănătoase în faţa copilului. Optează pentru variante sănătoase, precum o îngheţată făcută în casă, un iaurt cu fructe, o prăjitură făcută în casă sau fructe uscate.

Cele mai periculoase dulciuri pentru copii: ciocolata

Copiii trebuie să evite pe cât posibil ciocolata, nuga, batoane cu caramel sau cu alune pentru că sunt bogate în calorii şi grăsimi, spune Christen Cupples Cooper, expertă în nutriţie din SUA, citată de womansday.com.

Caramelul este şi răspunzător pentru apariţia cariilor, spun reprezentanţii Academiei Americane de Stomatologie, potrivit womansday.com. De aceea dulciurile cu care îl au în compoziţie sunt unele dintre cele mai periculoase pentru copii.

Cele mai periculoase dulciuri pentru copii: acadelele

Şi bomboanele trebuie evitate, pentru că sunt bogate în calorii, grăsimi şi alte substanţe nesănătoase, ceea ce înseamnă că pot favoriza apariţia kilogramelor în plus la copii. De asemenea, excesul de bomboane duce şi la apariţia neplăcutelor carii dentare.

Acadelele sunt şi mai dăunătoare decât bomboanele, spun specialiştii. „Dulciurile care se ţin pentru mai mult timp în gură au o contribuţie mai mare la apariţia cariilor dentare“, spune medicul stomatolog american Jonathan Shenkin, citat de womansday.com.