Cele mai periculoase băuturi alcoolice

1 2 jpg jpeg

Distracţia şi plăcerile tinerilor şi nu numai, de cele mai multe ori, sunt asociate cu consumul de alcool şi alte substanţe narcotice. România se află în top 5 printre ţările cu un consum foarte mare de alcool, potrivit unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Se pare că europenii adoră alcoolul mai mult decât alte ţări de pe alte continente. Astfel că ţările cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor sunt Belarus, Republica Moldova, Lituania, Rusia şi România, urmată de Ucraina. Un studiu al Ministerului Tineretului şi Sportului arată că 10% din tinerii români consumă alcool de câteva ori pe săptămână, 18% din tineri consumă alcool o dată la câteva luni, 13% de câteva ori pe lună, 8%, o dată pe lună, 7%, o dată pe săptămână, iar 44% susţin că nu consumă alcool.

Cele mai periculoase băuturi alcoolice – alcoolul duce, în timp, la scăderea materiei cenuşie

Consumul de alcool este asociat cu dezvoltarea a peste 200 de boli grave, incluzând ciroza hepatică şi cancer. Riscurile la care se expun oamenii atunci când consumă alcool mai des decât este necesar, sunt foarte grave. Mai ales că cei mai mulţi tineri nu consumă băuturi alcoolice naturale, ci cele din comerţ.

Tinerii care consumă alcool înainte de 21 de ani, adică înainte de a se termina procesul de dezvoltare a creierului, trebuie să ştie că se expun unui pericol foarte mare. Fetele riscă să li se micşoreze creierul cu până la 11%, adică pur şi simplu să dispară materia cenuşie şi albă, iar băieţii riscă să “scape” cu până la 8% de materia cenuşie şi albă. Aşadar, glumele legate de unii oameni care nu au creier nu sunt chiar atât de departe de adevăr, căci riscăm să nu mai avem posibilitatea folosirii creierului, toate pentru momente de distracţie.

Cele mai periculoase băuturi alcoolice – şampania şi lichiorurile, printre cele mai periculoase

Iată care sunt cele mai periculoase băuturi alcoolice, cu precizarea că orice exces dăunează organismului, oricât de natural pare a fi. Specialiştii au demonstrat că berea este printre cele mai periculoase, deoarece dă dependenţă relativ repede. Datorită producerii de dopamină, hormonul plăcerii, în timpul consumului de bere, dependenţa se instalează repede.

Apoi, lichiorurile şi coniacul sunt printre cele mai periculoase, deoarece afectează pancreasul. Iar bolile de pancreas sunt cele mai grave, deoarece decesul este aproape sigur. Lichiorurile sunt dulci, deci conţin zahăr. Combinaţia alcool cu zahăr este extrem de periculoasă pentru pancreas.

Deşi este asociată aristocraţiei şi mediului bogat, se pare că şampania afectează ficatul foarte grav. Specialiştii au descoperit că şampania măreşte procesul de descompunere a alimentelor din intestine, ceea ce poate duce la otrăvire.

Vinurile slab alcoolizate şi cocktailurile foarte apreciate de tineri la bar sunt la fel de periculoase. Tequila blue blazer, zombie, southern confort şi alte băuturi de genul acesta sunt printre cele mai periculoase.