Cele mai nes─ân─âtoase produse de patiserie

1 2 jpg jpeg

├Än cazul ├«n care obi┼čnuie┼čti s─â savurezi diminea┼úa o gogoa┼č─â gustoas─â sau un croissant al─âturi de cafea, trebuie s─â ┼čtii c─â acest obicei nu este unul s─ân─âtos. Gogo┼čile ┼či alte produse de patiserie sunt pline de zah─âr, calorii ┼či gr─âsimi.

Mai mult, acest tip de gust─âri ├«┼úi afecteaz─â greutatea, f─âr─â s─â-┼úi ofere energia de care ai nevoie pentru a-┼úi ├«ncepe ziua. De asemenea, cantitatea mare de zah─âr din aceste produse poate duce la o cre┼čtere a nivelului de zah─âr din s├ónge, factor ce poate favoriza apari┼úia diabetului ┼či a obezit─â┼úii.

├Än afar─â de f─âina ┼či zah─ârul din compozi┼úie, produsele de patiserie sunt f─âcute de obicei cu gr─âsimi vegetale hidrogenate care pe l├óng─â faptul c─â sunt du┼čmanii siluetei, pot cauza apari┼úia bolilor de inim─â. Iat─â, a┼čadar, o list─â a celor mai nocive produse de patiserie!

Cele mai nes─ân─âtoase produse de patiserie: croissant

F─âin─â, zah─âr, lapte pudr─â, sare, drojdie, unt sau margarin─â, ciocolat─â plus aditivi, emulgatori ┼či poten┼úiatori de arom─â sunt ingrediente cu con┼úinut caloric mare, pline de gr─âsimi ┼či glucide ┼či toate se g─âsesc ├«n compozi┼úia unui singur croissant.

Cele mai nes─ân─âtoase produse de patiserie: ┼čtrudele

La ┼čtrudele cu mere sau br├ónz─â, compozi┼úia pare a fi mai s─ân─âtoas─â, dar ├«n realitate provine din produse de baz─â de o calitate ├«ndoielnic─â.

Cele mai nes─ân─âtoase produse de patiserie: covrigii

Nutritioni┼čtii avertizeaz─â c─â un singur covrig ofer─â organismului un aport de 250 - 300 de calorii ┼či 50 de grame de carbohidra┼úi, ├«ns─â niciun nutrient. Explica┼úia const─â ├«n faptul c─â aceste produse de panifica┼úie au ├«n compozi┼úie f─âin─â alb─â, lipsit─â de substan┼úe nutritive - vitamine, fibre ┼či proteine, vitale bunei func┼úion─âri a organismului uman.

Adesea, covrigii sunt fier┼úi ├«n zah─âr ┼či con┼úin ┼či o cantitate excesiv─â de sare, ambele substan┼úe fiind d─âun─âtoare s─ân─ât─â┼úii generale ┼či men┼úinerii unei greut─â┼úi corporale normale.

Pe lang─â faptul c─â predispun la instalarea supraponderabilit─â┼úii ┼či a obezit─â┼úii, covrigii calzi favorizeaz─â ┼či apari┼úia diabetului. Nutri┼úioni┼čtii avertizeaz─â c─â f─âina alb─â, care st─â la baza acestor produse, con┼úine o cantitate mare de amidon care, ├«n urma inger─ârii, se descompune ├«n glucoz─â.

Cele mai nes─ân─âtoase produse de patiserie: merdenele

La r├óndul lor, aceste produse de patiserie sunt realizate din f─âin─â alb─â, gr─âsimi, aditivi ┼či margarin─â, ceea ce le transform─â ├«n adev─ârate bombe calorice, cu valoare nutritiv─â zero.

Merdenelele pot fi preparate, uneori, din aluaturi congelate, la care se adaug─â emulgatori ┼či margarin─â, adic─â ingrediente periculoase pentru s─ân─âtate. Ficatul, pancreasul ┼či stomacul sunt cele mai afectate de acestea.

Cele mai nes─ân─âtoase produse de patiserie: gogo┼či

Sunt pr─âjite, au un nivel ridicat de zah─âr ┼či con┼úin carbohidra┼úi procesa┼úi. Combina┼úia dintre produsele secundare rezultate prin pr─âjire ┼či cantit─â┼úile mari de zah─âr ┼či f─âin─â procesat─â pun gogo┼čile pe lista alimentelor nocive pentru s─ân─âtate.