Cele mai bune fructe pentru imunitate

1 2 jpg jpeg

Un corp sănătos se păstrează având imunitatea cât mai ridicată. Un sistem imunitar întărit este capabil să lupte împotriva bolilor, viruşilor şi răcelilor. Nu trebuie să ajungi să iei medicamente să te tratezi, ci poţi ţine la distanţă bolile foarte uşor, prin alimentaţia corectă. Fructele sunt surse excelente pentru a creşte imunitatea şi pentru a-ţi menţine organismul departe de boli.

Aşadar, iată câteva dintre cele mai bune fructe pentru imunitate, pe care să le consumi alternativ. Încearcă să mănânci măcar un fruct pe zi, dacă nu poţi să faci o salată de fructe.

Cele mai bune fructe pentru imunitate – afinele şi căpşunele, excelente surse pentru imunitate, memorie şi slăbit

Pentru a te păstra cât mai tânără şi mai în formă, consumă afine în sezonul lor. Sunt o importantă sursă de minerale, precum fier, mangan, zinc, fosfor, seleniu, dar şi vitamine, vitamina A, E şi K. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, afinele ajută la scăderea colesterolului rău, îmbunătăţeşte memoria şi dă o stare de bine întregului organism.

Un alt fruct foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi pentru refacerea organismului sunt căpşunele. Bogate în complexul de vitamine B, B5 şi B6, vitamina C şi K, dar şi minerale, fibre şi antioxidanţi, căpşunele tonifică corpul, ajută la fluidizarea şi purificarea sângelui, deci întăreşte corpul pentru lupta cu bacteriile.

Coacăzele roşii sunt şi ele surse bogate de vitamina C şi complexul de vitamina B, proteine, minerale. Sunt excelente pentru a da energie şi au proprietăţi antiinfecţioase, cicatrizante, depurative şi sudorifice.

Alte fructe care întăresc sistemul imunitar şi te protejează de boli sunt cireşele. Sunt surse bogate în antioxidanţi, vitamine (C, A, B, E) şi minerale (magneziu, potasiu,fosfor, fier, calciu). Cireşele sunt foarte bogate în betacaroten şi melatonină, un hormon care reglează somnul. Pe lângă îmbunătăţirea vederii, protejarea colonului şi somn mai bun, cireşele asigură un sistem imunitar capabil să lupte cu orice bacterii.

Cele mai bune fructe pentru imunitate – fragii şi kiwi stimulează sistemul imunitar şi ţin bacteriile la distanţă

De câte ori ai ocazia să mergi pe munte la început de vară, caută fragi. Sunt printre cele mai bune fructe care întăresc imunitatea. Este un puternic bactericid şi au efect vermifug. Fragii scad tensiunea, reglează funcţiile ficatului, datorită puterii laxative şi de purificare. În plus, calmează nervii, căci au puterea de a regla glandele endocrine.

Un fruct excelent pentru imunitate, dar bun şi în curele de slăbire sau menţinerea dietei este grapefruit-ul. Este o sursă bogată în vitaminele C, A, B5, calciu, acid folic şi fibre. Consumul constant de grapefruit are puterea de a distruge anumiţi paraziţi şi influenţează organismul să producă anumite bacterii benefice, ce luptă cu intruşii nesănătoşi. Acest fruct excelent luptă împotriva formării tumorilor şi se ştie că este foarte benefic pentru menţinerea sănătăţii intestinelor. Kiwi este un fruct pe cât de bun, pe atât de sănătos şi extraordinar pentru imunitate. Conţine vitaminele B6, E, K, C, A şi E, acid folic şi multe minerale, precum fier, magneziu, calciu. Seminţele de kiwi sunt o importantă sursă de acizi graşi omega 3, de aceea reduce riscul de boli cardiovasculare. În plus, pot preveni boli ca ADHD (deficit de atenţie) şi autism. Pe lângă stimularea imunităţii, ajută la prevenirea problemelor de colon şi ale căilor respiratorii.

Sunt foarte multe alte fructe ce trebuie consumate cu regularitate pentru imunitate, fructe precum: merele, perele, murele şi alte fructe de pădure, portocale, prune şi nu în ultimul rând rodiile şi strugurii, în special cei negrii. Smochinele sunt şi ele adevărate surse de substanţe benefice pentru organism.