Cele mai bune alimente bogate în proteine

1 2 jpg jpeg

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc conţine de două ori mai multe proteine decât cel normal, mai exact 18 g la 100 de grame. Acesta este recomandat şi pentru menţinerea sănătăţii stomacului, datorită conţinutului său ridicat de calciu şi bacterii probiotice. Alege-l pe cel fără adaos de zahăr.

Peştele

Printre cele mai bune tipuri de peşte cu un conţinut bogat de proteine se numără: tonul – apreciat pentru conţinutul redus de calorii şi sardinele – bogate în Omega-3 şi vitamina D.

Ouăle

Ouăle conţin grăsimi bune, vitamine, antioxidanţi şi aminoacizi esenţiali, care ajută la dezvoltarea masei musculare. Au puţine calorii şi multe proteine, în special albuşurile, un ou întreg având 7 g de proteine.

Quinoa

Este considerată a fi o proteină completă, deoarece conţine toţi cei 9 aminoacizi esenţiali de care organismul are nevoie pentru a se dezvolta şi pe care nu îi poate produce de unul singur. O ceaşcă de quinoa are 8 g de proteine şi poate fi folosită în supe, salate sau ca desert.

Nucile

Conţin proteine şi grăsimi bune, din aceeşi gamă făcând parte şi alunele, fisticul, care îşi păstrează toate proprietăţile dacă sunt consumate în stare crudă. Un pumn de nuci are aproximativ 15 g de proteine, însă este recomandat să le consumi în cantităţi mici, în prima parte a zilei, din cauza conţinutului caloric ridicat.

Lintea

Lintea este extrem de gustoasă şi, deşi face parte din aceeaşi familie cu fasolea, are mai multe proprietăţi decât aceasta. Conţine vitamina B, acid folic, fibre, magneziu, fier, mangan şi proteine, o ceaşcă având 18 g de proteine. În urma studiilor s-a constatat că, inclusă în dietă, poate scădea tensiunea arterială.