Cele 5 alimente care îţi pot salva viaţa

1 2 jpg jpeg

Vişinele

Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, vişinele se numără printre fructele care previn apariţia cancerului. Au şi proprietăţi antiinflamatoare, dar ajută şi la reglarea somnului, odihna fiind foarte importantă pentru menţinerea sănătăţii.

Le poţi consuma crude, câte 200 de grame zilnic, în cure de câte două săptămâni. Şi sucul de vişine are efecte benefice asupra sănătăţii.

Avocado

Avocado nu este doar un ingredient pentru a găti celebrul guacamole, dar are şi nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Sunt o sursă importantă de grăsimi, care ajută la săderea colesterolului „rău“, ceea ce înseamnă că scade riscul apariţiei atacurilor de cord şi ale accidentelor vasculare cerebrale.

Afinele

Îmbunătăţesc vederea şi au un efect benefic asupra sănătăţii creierului: sunt doar două dintre beneficiile delicioaselor afine. Aceste fructe de pădure sunt o sursă importantă de antoxidanţi, dar şi de vitamine şi minerale.

De asemenea, unele studii au arătat că aceste fructe pot întârzia procesul de îmbătrânire.

Seminţele de dovleac

Seminţele de dovleac le vin de hac multor afecţiuni, virtuţile lor fiind descoperite cu mii de ani în urmă. Au un conţinut ridicat de potasiu, ceea ce le face ideale pentru protejarea sănătăţii inimii, dar şi cea a creierului.

Fiindcă au un conţinut bogat în acizi graşi Omega-3, seminţele de dovleac sunt de ajutor pentru prevenirea bolilor de inimă. Acestea au proprietatea de a reduce nivelul colesterolului „rău”, îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi împiedică formarea plăcilor de aterom, care duc la apariţia aterosclerozei.

Seminţele de chia

Fiindcă abundă în minerale şi vitamine seminţele de chia fac parte dintre cele mai apreciate alimente care îţi protejează sănătatea. Conţin fibre solubile, care ajută la reglarea digestiei şi sunt şi o sursă importată de calciu, ajutând la menţinerea sănătăţii oaselor.

Antioxidanţii din seminţele de chia îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi, care pot favoriza apariţia cancerului.