Cel mai sănătos aliment pe care ar trebui să îl consumi şi tu

2 jpg jpeg

Suferi de anemie sau te simţi obosit şi fără putere? Te confrunţi cu probleme precum constipaţie, diareea sau tensiune arterială crescută? Consumă câteva curmale şi vei scăpa de problemele enumerate mai sus.

Sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale dar mai ales de fier, astfel că se recomandă a fi consumate cu încredere atât de către femeile însărcinate dar mai ales şi de către copii.

Pe lângă fier în curmale se regăseşte şi o sursă bună de potasiu, doză care în caz de diaree este extrem de eficientă, mai ales dacă după ce ai scăpat de acest disconfort vei continua să consumi 2-3 curmale pe zi. Sunt indicate pentru a crea mai uşor senzaţia de saţietate dar şi pentru a menţine un tranzit digestiv corespunzător. Nu mai punem la socoteală şi faptul că potasiul este excelent mai ales şi pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

Cel mai sănătos desert

Îţi este poftă de ceva dulce? Alege sănătatea înainte de toate şi consumă 2-3 curmale, mai ales că gustul lor dulce, cremos, bogat în nutrimenţi de cea mai bună calitate îţi vor fi de folos să îţi menţii sănătatea impecabilă timp îndelungat.

Este suficient chiar şi o singură curmală pe zi să consumi, mai ales dimineaţa la cafea, în special dacă bei cafeaua fără zahăr.

Dacă vrei să slăbeşti ţine cont de faptul că un consum moderat de curmale îţi vor fi de mare ajutor, în special datorită uleiurlor esenţiale pe care le conţin şi dozei de calciu, sulf, fier, potasiu, mangan, fosfor, magneziu ce se regăsesc în ele.

De asemenea sunt un adjuvant perfect în probleme precum disfuncţiile sexuale, tulburările intestinale sau chiar problemele cardiace.

Mixul perfect dintre grăsimile nesaturate, cantitatea de proteine cât şi vitaminele ce se regăsesc în curmale îţi vor fi de ajutor să ajungi la o greutate corporală sănătoasă dacă te lupţi cu surplusul de kilograme mai ales.

Află care sunt cele mai indicate ceaiuri pentru potenţă AICI

Efect laxativ natural

Tocmai datorită substanţelor nicotice pe acre le conţin curmalele omoară bacteriile responsabile cu dezvoltarea infecţiilor în organismul uman, şi totodată oferă un efect laxativ natural care asigura buna funcţionare a colonului evitând orice fel de deficite la acest nivel.

Poţi să adaugi 1-2 curmale în smoothie-uri sau în fresh-uri şi astfel vei ţine la distanţă pofta nesănătoasă de dulce şi îi vei oferi organismului tău o doză de energie mai ales că au efect tonic asupra organismului.

Secretul pasiunii în cuplu

Pune la înmuiat o mână de curmale într-un bol cu lapte de capră şi lasă-le peste noapte, iar dimineaţa adaugă peste ele o linguriţă de pudră de cardamon. Vei obţine în felul acesta un excelent tonic pentru potenţă şi mai ales pentru fertilitate.

Sunt benefice pentru toată lumea de la mic la mare, iar dacă alegi să le consumi înainte de a face sport vei avea rezultate şi mai bune, în special pentru că având o cantitate foarte mică de sodiu şi mare de potasiu vor echilibra activitatea sistemului nervos.

Efectul lor pozitiv se resimte şi în cazul în care vrei să combaşi naturist efectele unei intoxicaţii cu alcool, dar în acelaşi timp te pot scăpa de mahmureală.