Ce trebuie să ştii despre porumb când eşti la dietă

1 2 jpg jpeg

Bogat în hidrocarburi, amidon, vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu şi potasiu, porumbul are o serie de beneficii pentru sănătate. Protejează inima, rinichii, ficatul, măreşte vitalitatea şi are efecte benefice şi asupra sistemului nervos. O cană de boabe de porumb dulce furnizează o cantitate de 132 de calorii, 29,3 grame de carbohidraţi şi 4,2 grame de fibre alimentare. Raportat la o dietă optimă de 2000 de calorii pe zi, porumbul dulce acoperă aproximativ 10% din necesarul zilnic de carbohidraţi şi 17% din doza zilnică recomandată de fibre.

Porumbul nu îngraşă

Când vine vorba de diete şi cure de slăbire eficiente, porumbul fiert, servit ca garnitură, poate deveni un aliat puternic. Porumbul conţine carbohidraţi, dar un ştiulete sănătos nu depăşeşte 100 de calorii, ceea ce înseamnă că te poţi răsfăţa cu o cină uşoară, de sezon, care este şi delicioasă, nu doar de slăbit.

Porumbul conţine proteine, care acţionează ca un combustibil pentru metabolism, dar, în acelaşi timp, are un conţinut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face mai eficient şi hrănitor decât o friptură grasă.

După o porţie de porumb fiert nu vei simţi multă vreme senzaţia de foame. Mai mult, unii compuşi din porumbul fier acţionează asupra mecanismelor celulare de hidroliză a grăsimilor aflate în exces.

Gătit are la fel de multe substanţe nutritive

Mulţi cred că prin fierbere, boabele de porumb îşi pierd proprietăţile curative. Cercetările au arătat însă că vitaminele şi aminoacizii din porumbul fiert se păstrează intacte într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest delicios aliment să fie un mare beneficiu pentru sănătate.

Combate cancerul

În compoziţia porumbului există criptoxantina, o substanţă benefică pentru organism. Studiile au arătat că alimentele care au în compoziţie criptoxantina ţin la distanţă cancerul, ajutând organismul să nu dezvolte celule canceroase.

Protejează vederea

Porumbul dulce conţine antioxidantul zeaxantina, pigmentul care da porumbului culoarea galbenă. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice. În plus, acidul folic şi beta carotenul din porumbul dulce contribuie şi ele la sănătatea vederii.

Află AICI trei motive ca să mănânci porumb fiert

Consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu până la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sânge capilare. Aceasta are ca efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrânire, dar şi de îmbolnăvire a tuturor organelor.

o cană cu boabe de porumb oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, responsabila de energia organismului?