Ce trebuie să mănânci ca să scapi de constipaţie

1 2 jpg jpeg

Iată ce trebuie să mânânci

În fiecare zi, ţine cont că nu trebuie să-ţi lipsească fibrele. Acestea reglează tranzitul intestinal. Cerealele, pâinea neagră şi fructele (în special prunele), consumate sub diverse forme (în stare proaspătă, sub formă de compot sau de suc, sunt importante surse de fibre.

Alimente interzise

Atunci când suferi de constipaţie, trebuie să eviţi consumul de alimente care te balonează, precum varza, conopida, ridichile şi castraveţii. Evită, de asemenea, băuturile acidulate şi berea. Nu sunt indicate nici mâncărurile din orez, ciocolata, peştele gras şi carnea de porc.

Bea suficientă apă

Specialiştii în nutriţie susţin că scapi mai uşor de această suferinţă dacă te vei obişnui să bei în fiecare dimineaţă un pahar cu apă sau cu suc de portocale, pe stomacul gol. Totodată, în decursul unei zile, este bine să bei doi litri de lichide. Iar înainte de culacre nu uita de un alt pahar cu apă.

Pont: Dacă eşti o persoană sedentară, trebuie să-ţi corectezi cât mai repede acest obicei. Este indicat să faci cel puţin 30 de minute de mişcare zilnic. Poţi alege să mergi pe jos la serviciu sau să practici un sport precum jogging-ul, înotul sau gimnastica.