Ce să nu mănânci după albirea dinţilor

1 2 jpg jpeg

După consultul de specialitate efectuat de medicul dentist se stabileşte tipul de tratament de albire indicat. De precizat este că albirea chimică se recomandă atunci când starea de sănătate a dintelui este bună.

Astfel, în cazul în care ai apelat recent la un tratament de albire dentară, nu trebuie să uiţi că întreţinerea este foarte importantă, mai ales în primele 24-48 de ore de la procedură.

În acest interval de timp, porii smalţului sunt deschişi şi tocmai din acest motiv dinţii sunt mai vulnerabili la diverşi agenţi de pătare. Aşadar, în cele ce urmează, îţi vom prezenta câteva indicaţii cu privire la produsele pe care trebuie să eviţi pentru a nu-ţi păta dantura!

Ce să nu mănânci după albirea dinţilor: băuturi

Apa tonică, limonada, laptele degresat, ceaiul, cafeaua, băuturile pe baza de cofeină, sucul de portocale sau alte băuturi acidulate trebuie complet evitate. Se va evita, de asemenea, consumul de vin roşu, vin alb, bere, bere brună etc.

Ce să nu mănânci albirea dinţilor: alimente de evitat

Morcov, fasole, porumb dulce, broccoli, fasole verde, varză, ciuperci, roşii, salată roşie/verde, sfeclă, unt, margarină. Pâinea este şi ea interzisă, însă poţi consuma în schimb lipie.

Ce să nu mănânci după albirea dinţilor: fructe

Singurele fructe care pot fi consumate în acest interval de timp sunt bananele.

Ce să nu mănânci după albirea dinţilor: sosuri

Trebuie evitate sosurile din roşii sau ardei, ketchup-ul, muştarul, etc.

Ce să nu mănânci albirea dinţilor: dulciuri

De asemenea, este important să eviţi consumul de dulciuri, ciocolată şi guma de mestecat cu zahăr. Totodată, este recomandat să eviţi fumatul sau să reduci frecvenţa acestui obicei în perioada refacerii danturii.

Urmând această dietă şi alte proceduri de întreţinere după albirea dentară, îţi vei asigura un zâmbet mai alb pentru o perioadă îndelungată de timp.