Ce să nu adaugi niciodată în cafea

1 2 jpg jpeg

Elixirul negru care te ajut─â s─â func┼úionezi pe parcursul zilei nu are doar p─âr┼úi pozitive. ├Äntr-o ├«ncercare de a o prepara mai savuroas─â s-ar putea s─â ob┼úii efectul contrar. Iat─â ce s─â nu pui niciodat─â ├«n cafea dac─â vrei s─â fie medicament ┼či nu drog pentru organismul t─âu.

Afecteaz─â ficatul dac─â o combini cu analgezice

De┼či ficatul este un organ destul de rezistent o propor┼úie de proximativ 75% din ┼úesutul hepatic poate fi afectat sau ├«nl─âturat chirurgical f─âr─â s─â apar─â insuficien┼úa hepatic─â. ├Äns─â chiar ┼či asa el poate fi afectat destul de mult de excesul de cafea mai ales atunci c├ónd este combinat─â cu paracetamolul. Aceast─â descoperire a fost f─âcut─â public─â dup─â ce ├«n anul 2007 cercet─âtorii de la Universitatea din Washington au f─âcut un studiu cu privire la electele cafelei ├«n combina┼úie cu alte elemente.

De asemenea consumul exagerat favorizeaz─â apari┼úia osteoporozei deoarece ajut─â la eliminarea calciulu din organism ┼či a vitaminei D care ajut─â la fixarea calciului. Insomnia ┼či deregl─ârile hormonale, dantura, inima, ficatul toate au de suferit.

Cite┼čte ┼či: Efectele negative ale consumului de cafea

Nu combina aromele

Cafeaua se bea neagr─â ┼či at├ót. Cu c├ót adaugi mai multe arome cu at├ót o faci mai toxic─â pentru s─ân─âtatea ta, deoarece ele con┼úin doze mari de zah─âr ┼či coloran┼úi artificiali.

Dac─â nu ├«┼úi place simpl─â ┼či vrei s─â ├«i schimbi gustul opteaz─â totu┼či pentru pic─âturi de extrat de vanilie sau ment─â sau ├«ndulce┼čte-o cu fructe deshidratate.

Evit─â pe c├ót posibil zah─ârul ┼či laptele degresat

Alege zah─ârul brun care este mai pu┼úin procesat chimic ┼či nu opta pentru zaharin─â sau al┼úi ├«ndulcitori artificiali. Mai ales dac─â bei mai multe cafele pe parcursul zilei.

├Än cea ce prive┼čte laptele e bine s─â mergi spre cel s─ân─âtos care con┼úine gr─âsimi bune pentru organismul t─âu. Studiile arat─â c─â persoanele care consum─â lactate pe parcursul vie┼úii ├«n mod constant consum─â mai pu┼úini carbohidra┼úi.

Laptele degresat va face organismul să ceară o porţie mai mare de carbohidraţi pentru a putea funcţiona în condiţii optime.

Află cum poţi să ai o piele catifelată cu ajutorul zaţului de cafea AICI

Alcoolul din cafea, bomb─â pentru cord

Cel mai mare rău pe care poţi să ţi-l faci este să combini aceste două ingrediente. Chiar dacă băuturile alcoolice oferă un pic de energie ele nu aduc nici un aport nutritiv pozitiv.

Alcoolul este adesea asociat cu boli precum ciroza hepatică, insuficienţa cardiacă, probleme respiratorii.

Opteaz─â pentru:

- scor┼úi┼čoar─â

- lapte de migdale

- extract de vanilie

- extract de ment─â

- fructe uscate

E┼čti sigur c─â licoarea ta matinal─â este benefic─â s─ân─ât─â┼úii tale? Bucur─â-te de avantajele consumului de cafea ┼úin├ónd cont de aceste mici sfaturi ┼či p─âstreaz─â-┼úi s─ân─âtatea.