Ce să nu adaugi niciodată în cafea
Elixirul negru care te ajută să funcţionezi pe parcursul zilei nu are doar părţi pozitive. Într-o încercare de a o prepara mai savuroasă s-ar putea să obţii efectul contrar. Iată ce să nu pui niciodată în cafea dacă vrei să fie medicament şi nu drog pentru organismul tău.
Afectează ficatul dacă o combini cu analgezice
Deşi ficatul este un organ destul de rezistent o proporţie de proximativ 75% din ţesutul hepatic poate fi afectat sau înlăturat chirurgical fără să apară insuficienţa hepatică. Însă chiar şi asa el poate fi afectat destul de mult de excesul de cafea mai ales atunci când este combinată cu paracetamolul. Această descoperire a fost făcută publică după ce în anul 2007 cercetătorii de la Universitatea din Washington au făcut un studiu cu privire la electele cafelei în combinaţie cu alte elemente.
De asemenea consumul exagerat favorizează apariţia osteoporozei deoarece ajută la eliminarea calciulu din organism şi a vitaminei D care ajută la fixarea calciului. Insomnia şi dereglările hormonale, dantura, inima, ficatul toate au de suferit.
Citeşte şi: Efectele negative ale consumului de cafea
Nu combina aromele
Cafeaua se bea neagră şi atât. Cu cât adaugi mai multe arome cu atât o faci mai toxică pentru sănătatea ta, deoarece ele conţin doze mari de zahăr şi coloranţi artificiali.
Dacă nu îţi place simplă şi vrei să îi schimbi gustul optează totuşi pentru picături de extrat de vanilie sau mentă sau îndulceşte-o cu fructe deshidratate.
Evită pe cât posibil zahărul şi laptele degresat
Alege zahărul brun care este mai puţin procesat chimic şi nu opta pentru zaharină sau alţi îndulcitori artificiali. Mai ales dacă bei mai multe cafele pe parcursul zilei.
În cea ce priveşte laptele e bine să mergi spre cel sănătos care conţine grăsimi bune pentru organismul tău. Studiile arată că persoanele care consumă lactate pe parcursul vieţii în mod constant consumă mai puţini carbohidraţi.
Laptele degresat va face organismul să ceară o porţie mai mare de carbohidraţi pentru a putea funcţiona în condiţii optime.
Află cum poţi să ai o piele catifelată cu ajutorul zaţului de cafea AICI
Alcoolul din cafea, bombă pentru cord
Cel mai mare rău pe care poţi să ţi-l faci este să combini aceste două ingrediente. Chiar dacă băuturile alcoolice oferă un pic de energie ele nu aduc nici un aport nutritiv pozitiv.
Alcoolul este adesea asociat cu boli precum ciroza hepatică, insuficienţa cardiacă, probleme respiratorii.
Optează pentru:
- scorţişoară
- lapte de migdale
- extract de vanilie
- extract de mentă
- fructe uscate
Eşti sigur că licoarea ta matinală este benefică sănătăţii tale? Bucură-te de avantajele consumului de cafea ţinând cont de aceste mici sfaturi şi păstrează-ţi sănătatea.