Ce să mănânci ca să scapi de transpiraţia urât mirositoare

1 2 jpg jpeg

Fără ceapă şi usturoi

Fiind legume cu un conţinut bogat de sulf, usturoiul, conopida şi ceapa pot fi de vină pentru apariţia transpiraţiei urât mirositoare. Sulful produs de acestea poate fi cauza pentru mirosul neplăcut, mai ales că o parte din acesta este eliminată prin pori.

Dacă ai mâncat astfel de alimente, bea ceai de salvie, căci este recomandat pentru reducerea transpiraţiei.

Nu face exces de alimente picante

Problema poate fi reglată cu ajutorul dietei. Nu consuma alimente picante, căci grăbesc arderile şi accelerează metabolismul. Un exemplu în acest sens este ardeiul iute, care are un conţinut bogat de capsaicină, substanţă recunoscută pentru că grăbeşte arderile. Nu exagera nici cu sarea, laptele de vacă şi cu carnea roşie.

Citeşte şi:

- Soluţii în caz de transpiraţie excesivă

- Leacuri din natură împotriva transpiraţiei excesive

- Tot ce trebuie să ştii despre transpiraţie

Elimină stresul

Unele persoane transpiră excesiv şi din cauza stresului, de aceea este important să adopte o alimentaţie care să reducă anxietatea şi stările de nervozitate.

Printre alimentele recomandate sunt somonul, bananele, spanacul, migdalelele, piersicile, dar şi avocado şi carnea de curcan.

Cât mai puţină cafea Un alt sfat de care trebuie să ţii cont este să bei zilnic doi litri de apă. Dacă te numeri printre persoanele care adoră cafeaua, încearcă să o înlocuieşti cu o cană de ceai negru. De asemenea, evită alcoolul şi fumatul.

Nu în ultimul rând, şi unele medicamente, infecţii din organism, unele probleme ale metabolismului şi dereglările hormonale pot duce la apariţia transpiraţiei în exces.