Ce proprietăţi are rodia

2 jpg jpeg

Rodia este o surs─â important─â de magneziu, fier, acid folic ┼či potasiu, dar ┼či de vitaminele C ┼či K. Pentru c─â ajut─â la topirea gr─âsimilor de pe abdomen, rodia este indicat─â ┼či celor care ┼úin cur─â de sl─âbire.

Ce proprietăţi are rodia: protejează împotriva maladiei Alzheimer

Potrivit unui studiu recent efectuat de cercetătorii nemţi de la Universitatea Freiburg, rodiile ar putea stopa evoluţia maladiei Alzheimer.

Acest lucru se datorează unui ingredient care previne inflamarea celulelor cerebrale, denumit punicalagin. Acesta are rolul de a preveni inflamaţiile care distrug celulele cerebrale.

Pentru o imunitate de fier

Datorit─â con┼úinutului bogat de vitamina C, rodia este un aliment care ajut─â la men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii sistemului imunitar. De asemenea, datorit─â propriet─â┼úilor antiinflamatoare, gr─âbe┼čte vindecarea r─âcelilor ┼či a infec┼úiilor din organism.

Po┼úi m├ónca ├«n fiecare zi c├óte 200 de grame de fructe proaspete. Este recomandat─â ┼či ├«n caz de astenie de prim─âvar─â.

Ce proprietăţi are rodia: protecţie contra bolilor cardiovasculare

Rodia este eficient─â contra bolilor cardiace. Acest lucru se datoreaz─â polifenolilor con┼úinu┼úi de acest fruct, care protejeaz─â arterele inimii de depunerea de gr─âsimi. Po┼úi consuma zilnic, c├óte un pahar cu suc proasp─ât de rodie. Acest fruct ajut─â ┼či la sc─âderea nivelului de colesterol r─âu din organism.

Util─â ┼či femeilor ├«ns─ârcinate

Rodia poate fi consumat─â f─âr─â restric┼úii de femeile ├«ns─ârcinate, fiindc─â asigur─â dezvoltarea creierului bebelu┼čului. Astfel, rodia poate inclus─â ├«n diet─â de dou─â-trei ori pe s─âpt─âm├ón─â.

Totodat─â, rodiile con┼úin o substan┼ú─â care are capacitatea de a intensifica activitatea mu┼čchilor uterului, stimul├ónd astfel na┼čterea. Descoperirea apar┼úine cercet─âtorilor britanici de la Universitatea Liverpool.

Ce proprietăţi are rodia: remediu împotriva cancerului

Fiind bogat─â ├«n antioxidan┼úi, rodia ofer─â ┼či protec┼úie ├«mpotriva cancerului. De asemenea, are capacitatea de a reduce r─âsp├óndirea celulelor canceroase ├«n organism, ├«n cazul persoanelor care sufer─â deja de aceast─â maladie.

Sucul de rodie protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Un studiu al cercetătorilor americani sugerează că sucul de rodie, câte un pahar pe zi, reduce riscul apariţiei cancerului de prostată.