Ce poţi trata cu gutui

1 2 jpg jpeg

Gutuile luptă cu cancerul

Gutuile sunt bogate în vitamina C (asigură 23% din necesarul zilnic al organismului) şi în fosfor, potasiu, fier şi magneziu. De aceea, previn apariţia răcelilor şi a gripei.

Este indicat să mănânci câte o gutuie proaspătă în fiecare zi, timp de 2-3 săptămâni. Gutuile sunt ideale şi pentru pacienţii cu cancer, căci conţin vitamina B17, care ajută la distrugerea celulelor canceroase, potrivit mai multor studii recente.

Gutuile sunt de ajutor pentru hipertensivi

Pectinele, fibre solubile, care se regăsesc în gutui, reduc nivelul de colesterol rău din sânge, ceea ce înseamnă că oferă protecţie împotriva afecţiunilor inimii. Pot fi consumate proaspete sau coapte.

Şi persoanele care suferă de hipertensiune arterială pot ţine o cură cu suc de gutui, câte 2 pahare pe zi. Acesta reduce tensiunea arterială, datorită conţinutului ridicat de potasiu.

Citeşte şi:

- Gutuile, secretul unei imunităţi de fier

- Gutuile ţin răcelile la distanţă

- Sucul de gutui vindecă pancreasul

Indicate în curele de slăbire

În 100 de grame de gutui se găsesc numai 57 de calorii, ceea ce înseamnă că aceste fructe nu trebuie să lipsească din meniul persoanelor aflate la dietă. Aşadar dacă ţii un regim alimentar special îţi poţi începe dimineţile cu o cană de suc de gutui.

Sucul proaspăt ajută şi la vindecarea pancreatitei acute. Cei afectaţi trebuie să bea o jumătate de cană de suc, zilnic, timp de o lună de zile.

Gutuile sunt bune pentru digestie

Fibrele din gutui sunt un remediu ideal şi pentru persoanele care au probleme cu digestia. Nu trebuie decât să bei o cană de compot dimineaţa, pe stomacul gol.

Şi cei care suferă de sindromul colonului iritabil îşi pot ameliora simptomele cu ajutorul gutuilor. Acest fapt se datorează taninului, care are efect de reducere a secreţiilor mucoasei intestinale.

Dai pe răzătoare o gutuie de mărime potrivită, apoi amesteci cu 2 linguri de miere. Iei câte 2-3 linguri, de 2 ori pe zi.