Ce nu trebuie să-ţi lipsescă din dieta de vară

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia este una dintre modalităţile în care îţi poţi păstra organismul viguros, sănătos şi puternic.

Dacă pentru unele persoane reprezintă o adevărată temă de dezbatere ce pleacă de la numărul de calorii acumulate şi consumate, pe perioada verii este necesar să consumi anumite produse care să te ajute să combaţi disconfortul termin mai ales.

În plus, este necesar să te hidratezi corespunzător, să porţi haine aerisite şi în culori deschise şi să eviţi să circuli prin oraş când soarele arde cel mai tare. Mai ales dacă faci parte din categoria persoanelor ce suferă de anumite afecţiuni cardiace precum hipertensiunea arterială.

Fibrele sunt secretul alimentaţiei echilibrate

Fibrele consumate mai ales dimineaţa vor contribui într-o manieră substanţială la o bună activitate a sistemului digestiv, în felul acesta vei evita senzaţii neplăcute precum balonarea sau constipaţia. Este necesar de precizat faptul că apa este cel mai important element care contribuie la buna lor desfăşurare în organismul uman.

În felul acesta un bol cu cereale integrale cu 150 de grame de iaurt, câteva fructe de pădure sau nuci, alune, migdale crude, reprezintă varianta cea mai bună pentru a-ţi începe ziua plin de energie.

Cu cât alimentele consumate pe perioada caniculară sunt mai uşor de digerat cu atât digestia va fi mai uşor de realizat şi senzaţia de disconfort creată de mâncărurile grele va dispărea.

Fibrele consumate la micul dejun vor fi suficient de saţioase astfel încât să nu fii tentat să apelezi la produs de tipul junk food.

Citeşte şi: De ce e important să mănânci alimente care conţin fibre

Pepenele galben te ajută să slăbeşti

În cazul în care eşti o persoană matinală, iar micul dejun îl serveşti la ora 7 dimineaţa, poţi să mai optezi pentru o gustare până în maxim ora 12 care să fie alcătuită din fructe de sezon sau poţi opta pentru un smoothie din pepene galben la care mai poţi adăuga ori o banană, un măr sau o portocală.

Nu uita să te hidratezi corespunzător şi să foloseşti o cremă cu factor de protecţie ori de câte ori ieşi din casă.

Pentru gustarea dintre masa de prânz şi cină poţi opta pentru o felie de pepene roşu sau un grepfruit.

Salata de legume, prânzul ideal

Prânzul pe timpul verii este echivalentul unei salate suculente de roşii, cu ardei gras, morcovi, ton în suc propriu sau un peşte la grătar alături de câteva legume verzi precum broccoli, spanac.

Pentru a-i da gust salatei o poţi aezona cu ulei de măsline, oregano, zeama de la o lămâie sau puţin oţet de mere.

De asemenea poţi să variezi masa de prânz cu o porţie de legume la grătar la care să consumi o limonadă cu puţin ghimbir. Acesta din urmă va accelera digestia şi va avea grijă de silueta ta.

Dacă îţi pregăteşti masa de prânz de acasă poţi să optezi pentru prepararea unei supe creme sau a unui smoothie din legume la cară să adaug un pui sau peşte la grătar.

Şi la masa de prânz este necesar să îţi aminteşti să consumi suficientă apă şi legume cu un aport mare de apă cum sunt castraveţii, dovleceii.

Cina luată devreme, secretul trupului frumos

Secretul pentru ca silueta ta să nu aibă de suferit de pe urma stilului tău alimentar şi de viaţă este ca să ai grijă să consumi ultima masă în jurul orei 19, dar nu mai târziu de această oră. Să îţi acorzi câteva minute duă servirea cinei pentru a face o mică plimbare pentru a-i da timp stomacului să efectueze digestia până te duci la culcare.

Alegerea cea mai potrivită este o supă cremă de roşii cunoscută sub numele de gazpacho care se face simplu şi uşor, sau celebra salată de roşii cu brânză la care poţ adăuga puţin oregano şi un strop de ulei de măsline şi maxim o felie de pâine integrală prăjită.

Dacă pe timpul zilei nu ai băut suficientă apă, nu exagerat mai ales seara deoarece nu te vei putea bucura de un somn odihnitor.