Ce nu ai voie să faci niciodată pe stomacul gol

1 2 jpg jpeg

Să iei medicamente antiiflamatoare

Nu este recomandat să iei niciodată pe stomacul gol medicamente antiinflamatoare precum paracetamolul, aspirina. Motivul? Acestea îşi pierd eficacitatea şi, în plus, pot cauza probleme grave de sănătate precum hemoragiile gastro-intestinale.

Să consumi alcool

Rata absorbţiei alcoolului se dublează dacă este băut pe stomacul gol. Totodată, îţi poate afecta în mod negativ ficatul, inima şi rinichii. Dacă te afli într-un cadru formal, în care împrejurarea nu îţi permite să refuzi băutura oferită, serveşte o gustare înainte.

Să faci exerciţii fizice intense

Dacă ţi-ai propus să scapi rapid de câteva kilograme, exerciţiile fizice intense înainte de a lua micul dejun nu sunt o idee tocmai bună. Într-adevăr, este posibil să observi că acul cântarului arată mai puţin, însă acest lucru se întâmplă pentru că, în realitate, vei pierde din masa musculară. Dacă vrei să slăbeşti sănătos şi pe termen lung, o musculatură dezvoltată te va ajuta să arzi mai multe calorii. Poţi înlocui antrenamentul intens cu activităţi cardio, care să îţi pună sângele în mişcare. Dacă ai probleme digestive, ar fi mai bine să iei o mică gustare, pentru a preveni formarea acidului gastric, nerecomandată pe stomacul gol.

Să mesteci gumă

Acidul gastric care este produs în timp ce mesteci gumă îţi poate distruge mucoasa, dacă ai stomacul gol, sporind riscul apariţiei gastritei. De asemenea, s-a demonstrat ştiinţific că persoanele care mestecă frecvent gumă de mestecat au tendinţa să consume mâncare nesănătoasă, de tip fast-food. Evită gumele de mestecat care conţin aspartam sau ciclamat de sodiu şi nu le mesteca mai mult de 10 minute, chiar dacă ai mâncat înainte.

Să mergi la cumpărături

Senzaţia de foame te va determina să cumperi mai multe alimente decât ai avea nevoie în realitate, în special nesănătoase. Din acest motiv, este recomandat să îţi faci o listă în avans cu tot ceea ce ai nevoie. În acest fel, vei evita să cumperi produse inutile şi, totodată, vei economisi şi bani.