Ce mănânci dacă ai insomnii

1 2 jpg jpeg

Nuci, migdale sau smochine Pentru a scăpa de insomnie nu trebuie să-ţi lipsească nici magneziul, circa 350 mg pe zi. E un mineral foarte bun contra stresului. 100 de grame de nuci conţin 130 mg de magneziu, 100 mg de migdale - 250 mg, iar 100 de grame de smochine - 20 de mg.

Smochinele au avantajul de a absoarbe calciul şi potasiul care normalizează ritmul cardiac şi combat insomnia. Sunt leacul perfect fie că eşti hiperactivă, fie doar puţin agitată.

Mandarine dulci şi aromate, mandarinele au multe vitamine şi minerale, dar mai ales brom, într-o cantitate mai mare decât portocalele. Acesta face din ele adevărate sedative naturale, pentru că bromul e cunoscut ca fiind un bun calmant al sistemului nervos.

Consumă fructele sau sucul lor înainte de culcare şi vei avea un somn liniştit. Paste O cină din care nu lipsesc pastele, dar nici pâinea, orezul sau cartofii este perfectă pentru a-ţi pregăti corpul pentru o noapte odihnitoare.

Toate conţin carbohidraţi care au o substanţă numită triptofan. Aceasta este folosită de creier pentru a produce serotonină şi melatonină care induc un somn liniştit.

Cartofii au şi fosfat de potasiu, o altă substanţă de care ai nevoie. Lipsa ei poate provoca insomnie. Carne de curcan. Carenţa vitaminei B6 este adesea asociată cu insomnia.

Carnea de curcan conţine această vitamină şi întreg complexul vitaminic B. Dacă gustul fad al pieptului de curcan nu-ţi e pe plac, adaugă puţine condimente.

Pe lângă savoarea pe care o vor da acestea au şi ele efect sedativ. Printre cele mai cunoscute condimente care aduc somnul se numără mărarul, pătrunjelul, nucşoara, rozmarinul, ceapa, cimbrul, usturoiul. Cereale cu miere sau lapte

Iată o combinaţie bună nu numai dimineaţa, ci şi seara. Cerealele conţin mult fier, un mineral despre care se spune că dacă nu este inclus în alimentaţia zilnică poate cauza tulburări ale somnului.

Mierea are efectul de a opri producerea de orexină, o substanţă excitantă şi stimulantă care alungă somnul, iar laptele e recunoscut pentru capacitatea lui de a elimina stresul.

Acesta acţionează ca sedativ şi tonic. Pentru un efect imediat, masează-ţi tălpile picioarelor cu lapte călduţ.