Ce conţine un mic dejun delicios şi bun

1 2 jpg jpeg

Clătite...am zis cuvântul atât de evitat mai ales de persoanele aflate la dietă. Cui nu îi plac clătitele? Să ridice mâna sus. Pun ariu că deja în mintea ta au apărut idei cu ce le-ai putea umple, deşi încă nu te-ai apucat să le faci.

Ei bine, clătitele sunt probabil cea mai bună idee de mic dejun, apreciată atât de cei mici cât şi de cei mari.

Citeşte în acest articol o reţetă simplă, sănătoasă şi foarte gustoasă de clătite, prietene de această dată cu silueta ta, şi asta deoarece le vei consuma dimineaţa şi vei evita să dai fuga la borcanul de dulceaţă.

Morcovul, secretul clătitelor dietetice

Cu siguranţă că până acum nu te-a gândit la această combinaţie, de clătite cu morcov mai ales.

Însă morcovul este foarte sănătos şi poate fi consumat fără nici un fel de restricţie. Conţinutul său vitaminic nu poate decât să aducă un plus micului tău dejun, un conţinut ridicat de vitamine.

Pentru asta ai nevoie de 200 grame de morcovi raşi, ¼ cană de unt , 25o grame de făină, 2 linguriţe de scorţişoară, ¼ linguriţă de nucşoară, ¼ linguriţă de ghimbir, un plic de praf de copt, un praf de sare, 350ml de lapte bătut, 60ml lapte, ¼ cană de zahăr brun, 3 ouă şi o jumătate cană de nucă pisată.

Obişnuieşte-te să adaugi ghimbirul în alimentaţia ta şi vei vedea efectele benefice în scurt timp.

Sigur nu te-ai fi gândit la o astfel de combinaţie de alimente pentru a obţine aluatul de clătite, dar acum poţi experimenta o reţetă nouă, saţioasă şi extrem de gustoasă.

Crema ideală pentru clătite dimineaţa

Am zis, uită de celebra dulceaţă, alege diversitatea atunci când vine vorba de alimentaţia şi sănătatea ta.

Astfel, că de această dată asigură-te că ai la îndemână 2o0g de cremă de brânză, ¼ cană de unt, 80ml de lapte şi ½ linguriţă de extract de vanilie.

Din ingredientele de mai sus pune untul pe foc la topit şi apoi adaugă morcovii pân se înmoaie, apoi amestecă făina cu scorţişoara, nucşoara, ghimbirul, praful de copt şi sarea. În alt bol amestecă ouăle, laptele bătut, laptele, zahărul brun şi apoi adaugă morcovii căliţi. Următorul pas este să amesteci cele dou boluri şi astfel vei obţine aluatul de clătite. Asigură-te că obţii o compoziţie omogenă, amestecând foarte bine.

După ce ai făcut clătitele, poţi să faci şi compoziţia cu care le vei umple. Şi anume, într-un bol amestecă cu ajutorul unui mixer crema de brânză cu untul şi apoi adaugă zahărul, laptele nuca pisată şi gata compoziţia.

Umple clătitele şi savurează-le alături de cei dragi ţie.

Nu uita de cafeaua neagră fără zahăr şi fără lapte.