Ce boli sunt cauzate de consumul excesiv de carne

1 2 jpg jpeg

Dintre toate alimentele, carnea este cel mai toxic aliment, conţinând, pe lângă antibiotice şi hormoni, acceleratori de creştere şi anabolici, pesticide, chimicale din vegetale, furaje şi cereale consumate.

Cei mai mulţi dintre români consumă carne din comerţ, produsă şi procesată în fabrici. Producătorii apelează la toate variantele legale şi ilegale pentru a creşte producţia de carne. De la hormoni de creştere, chimicale, la carne umflată cu apă sau tot felul de substanţe nocive. De asemenea, producătorii de carne folosesc tot felul de substanţe pentru a da gust cărnii, pentru a o face mai aspectuoasă, pentru a rezista mai mult în timp: E-uri, conservanţi, coloranţi, arome, alte chimicale nocive şi chiar toxice.

Cele mai frecvente probleme cauzate de consumul excesiv de carne:

Creşte nivelul de colesterol

Conţinutul de colesterol din carne variază între 45-80 miligrame la 100 de grame şi ajunge până la 150-350 miligrame la 100 de grame în ficat. Trebuie consumat rar de către persoanele care au hipercolesterolemie, diabet sau boli de inimă.

Rişti să suferi de obezitate sau de boli de inimă

Mezelurile duc la creşterea în greutate, apariţia bolilor de inimă şi a diabetului, dacă sunt consumate în cantităţi ridicate. Mai mult, consumul de mezeluri trebuie să fie ocazional, nu mai mult de 50-60 grame o porţie şi fără să fie asociat la aceeaşi masă cu brânzeturi şi alte cărnuri.

Te predispune la cancer

Consumul frecvent de carne a fost asociat cu apariţia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic şi ovarian. Astfel, potrivit medicilor, persoanele care mănâncă în mod regulat carne friptă sau prăjită prea mult au un risc cu 60% mai mare să se îmbolnăvească de cancer pancreatic.

Creşte riscul de contaminare cu paraziţi şi germeni

Carnea trebuie preparată bine înainte de a fi consumată, deoarece numai astfel bacteriile, paraziţii şi virusurile pot fi distruse în totalitate.

Află AICI cât de sănătoasă este carnea roşie De asemeena, persoanele care consumă frecvent carne au mult mai des probleme de tranzit intestinal, constipaţie, o imunitate redusă, sensibilitate hepatică mărită şi o tendinţă mult mai mare de a creşte în greutate. Ştiai că... ...unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri alimentare este consumul frecvent de peşte? Peştele este alternativa ideală la alte tipuri de carne, te ajută să atingi aceste obiective, asigurându-ţi o alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional. Sursă excelentă de proteine de calitate, acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) şi minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), peştele oferă o bună valoare nutritivă şi un aport echilibrat de grăsimi. Cel mai puţin nociv tip de carne

Carnea din vânat, carnea „de ţară” şi carnea din ferme ecologice sunt recomandate pentu o alimentaţie corectă.

Atenţie!

Dacă eşti în categoria vegetarienilor şi nu consumi deloc carne trebuie să ai grijă ca să incluzi în alimentaţia ta produse care conţin proteine vegetale. De asemenea, un consum variat de legume şi fructe îţi va asigura un aport însemnat de vitamine şi minerale.