Ce alimente se păstrează la frigider şi care la temperatura camerei

1 2 jpg jpeg

Roşiile

Nu puţine sunt persoanele care obişnuiesc să pună roşiile în sertarul cu legume din frigider. Cu toate acestea, dintre toate legumele ele chiar nu trebuie ţinute la temperaturi reduse cum sunt cele din frigider, mai ales că aerul rece le opreşte procesul de coacere, dar le poate modifica şi gustul.

În plus, temperaturile mai mici pot afecta textura legumei, ceea ce face ca ele să devină mult mai moi. Cel mai bun loc unde să ţii roşiile este pe blat/masă în bucătărie, într-un castron de sticlă, urmând să le consumi la scurt timp de la cumpărare. Busuiocul

Deşi ai crede că busuiocul proaspăt se menţine mai mult timp verde şi îşi păstrează aroma în frigider, specialiştii în nutriţie sunt de altă părere.

În frigider mirodenia nu numai că absoarbe mirosurile celorlalte alimente din jur, dar poate „împrumuta“ din aroma ei. Ideal este să păstrezi busiocul într-un pahar cu apă rece în bucătărie sau să apelezi la numeroasele metode de congelare de pe internet.

Este bine sau nu să ţinem cartofii la frigider? Părerile sunt împărţiţe când vine vorba despre acest subiect. Specialiştii în nutriţie spun că amidonul din cartofi se transformă în zahăr dacă sunt ţinuţi la frigider.

Mai bine este să îi păstrezi în pungi de hârtie într-un loc întunecos şi mai răcoros din locuinţă, cum este debaraua. Spre deosebire de pungile de plastic, prin cele de hârtie trece mai mult aer şi cartofii se păstrează pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ideal este să păstrezi căpăţânile de usturoi în aceleaşi condiţii ca şi cartofii. Şi asta deoarece la frigider textura usturoiul se modifică şi devine mult mai moale. În plus, el tinde să îşi piardă în timp din aromă dacă este păstrat la temperaturi scăzute.

Ţinută la frigider, ceapa nu numai că devine mai moale în timp, ci riscă să şi muceagăiască. În schimb, se păstrează mai bine într-un loc uscat, răcoros şi întunecat. Nu este bine nici să ţii ceapa şi cartofii în aceeaşi pungă deoarece tind să se strice mult mai repede.

Când vine vorba de păstrarea fructelor de avocado, lucrurile stau diferit. Şi asta deoarece este bine să le păstrezi la frigider dacă fructul este mai copt şi nu vrei să îl consumi imediat.

În schimb, bine este să ştii că avocado se coace mai repede dacă îl păstrezi la temperatura camerei, în coşul de pe masă, lângă celelalte fructe.

Una dintre cele mai greşeli pe care poţi să le faci este să păstrezi pâinea la frigider. La temperaturi mai scăzute, produsele de panificaţie tind să se usuce mai rapid şi chiar să-şi modifice gustul.

Păstrează pe blatul de bucătărie pâinea pe care urmează să o consumi în cel mult două zile, iar dacă ai cumpărat o cantitate mai mare poţi să pui restul la congelator, în pungi diferite, porţionată în funcţie de consum. Ulterior, bine este să o laşi să se dezgheţe la temperatura camerei.