Ce alimente ajută la prevenirea cancerului

1 2 jpg jpeg

Ce ceai aduce beneficii

Ceaiul verde este renumit pentru doza sa benefică de antioxidanţi ce poate contribui la scăderea şanselor de a dezvolta celule canceroase în organism. Pudra de Matcha este cea mai concentrată pudră de ceai verde, având bineînţeles o cantitate sporită de antioxidanţi ce abundă în catechine, substanţe cu puternice proprietăţi anticancerigene.

Practic tot ce trebuie să faci este să pui într-un blender 2 linguriţe de pudră de matcha sau 4 de ceai ceai verde, un pahar de apă rece, o mână de frunze de mentă şi zeama de la un lime. Amestecă-le bine şi consumă-l ori de câte ori ai ocazia.

Cum e bine să consumi portocalele

Din fericire în pulpa citricelor se regăseşte un antioxidant destul de puternic cunoscut sub numele de limonoid, care consumat cu regularitate te poate feri de anumite forme de cancer precum cel de piele, sâni, plămâni sau chiar colon.

Limonoidul îţi oferă şi o doză bună de proteine, astfel că pentru a te bucura de el pune într-un blendero portocală, sucul de la un lime, 2-3 căpşune care ot fi chiar şi congelate şi două linguri de seminţe de chia.

Chia vine în completarea limonoidul cu celelalte substanţe benefice pe care le conţine şi susţine buna funcţionare a tranzitului digestiv.

Nici grepfruitul nu este de evitat, extrem de bogat şi acesta mai ales în vitamina C, în combinaţie cu sucul de ananas, frunze de mentă şi câteva petale de trandafir va menţine sistemul imunitar puternic şi bolile la distanţă.

Cocktail-ul cu resveratrol

Unul dintre cei ami de seamă antioxidanţi, resveratrolul se poate regăsi cu uşurinţă în compoziţia vinului, dar şi în anumite fructe precum struguri, fructe de pădure, căpşune. Se bucură de proprietăţi anticancerigene şi poţi prepara foarte uşor un mix pentru a beneficia de vitaminele sale.

Pune într-un blender un amestec format din afine, căpşuni, mure şi sucul de la o lămâie sau de la 2 lime. Amestecă bine ingredientele şi adaugă compoziţia peste o jumătate de pahar cu suc de morcov. Bucură-te de porţia ta de sănătate la pahar în fiecare zi .