Câtă sare trebuie să consumăm pe zi

1 2 jpg jpeg

Câtă sare trebuie să consumăm zilnic?

Ei bine, sarea este un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră de zi cu zi. Cantitatea de sare de care are nevoie un om sănătos este de 6 grame pe zi. Pentru că preparatele cu care ne bucurăm papilele gustative nu ar avea acelaşi gust necondimentate, putem pune mai puţină sare în mâncare şi mai multe condimente care nu ne afectează în nici un fel sănătatea (tumernic, ghimbir, rozmarin, cimbru, busuioc, oregano).

Ce beneficii aduce consumul de sare?

Pe lângă gustul pe care îl oferă preparatelor, sarea aduce câteva beneficii sănătăţii tale, bineînţeles, atunci când este consumată în cantităţi mici.

Are efect alcalinizant

Mai ales în zilele călduroase, când transpirăm mult, este important să consumăm sare. Potasiul din conţinutul acesteia ajută la menţinerea unui nivel optim de hidratare a organismului. Acest mineral, dar şi altele de care avem nevoie pentru a ne hidrata le mai putem găsi şi în plicurile cu săruri de rehidratare din farmacii.

Citeşte şi:

Sarea de mare, medicament natural pentru multe boli

Ca şi tutunul, sarea poate crea dependenţă

Reglează nivelul glicemiei

Persoanele care consumă cu moderaţie sare de mare sunt ferite de căderile de glicemie, printr-o mai bună utilizare a glucozei din sânge. De aceea, sarea de mare este un element esenţial al dietei persoanelor cu diabet, dar şi al dietei celor care au risc de a face boala.

Toate aceste beneficii se exculd însă din lista efectelor consumului de sare atunci când cantitatea este mai mare de 6 grame pe zi. Ba mai mult, consumul excesiv de sare este dăunător pentru sănătatea ta.

Acesta este responsabil cu îngroşarea pereţilor vaselor de sânge şi poate duce chiar la fibroza ţesuturilor renale, aportul mare de sare afectând ţesuturile rinichilor.

Atenţie!

Nu uita că majoritatea produselor pe care le cumperi din comerţ conţin anumite cantităţi de sare. Printre alimentele la care ar trebui să fii mai atent se numără conservele de carne sau legume, carnea afumată si sărată, brânzeturile, murăturile, sosurile, supele instant, chipsurile şi covrigeii.