Cât de important ghimbirul în alimentaţia ta

1 2 jpg jpeg

Considerat ca fiind un puternic adjuvant al sănătăţii, acesta se regăseşte în diferite forme de la praf până la forma sa naturală sau uscată.

Are o paletă largă de utilizare, poţi să îl consumi sub formă de ceai, poţi să îl adaugi în salate, smoothie-uri sau să îl adaugi pur şi simplu în apa pe care o bei.

Substanţe nutritive şi ingrediente bioactive

1 2 jpg jpeg

De secole întregi ghimbirul este folosit atât în medicina alternativă cât şi în cea tradiţională, având proprietăţi reale pentru a te ajuta să îţi menţii starea de sănătate şi să ţii la distanţă anumite afecţiuni.

Tratează şi în acelaşi timp previne dacă este folosit corespunzător.

În cazul în care te ştii cu probleme digestive, ghimbirul nu ar trebui să lipsească din casa ta.

Este un adevărat aliat în tratarea problemelor tractului gastro-intestinal, datorită compuşilor fenolici de care se bucură, ce se ocupă cu calmarea iritării din interiorul stomacului şi în acelaşi timp se ocupă cu stimularea salivei şi producţia bilei.

Află cum se prepară corect ceaiul de ghimbir AICI

Remediu natural pentru greaţă

2 jpg jpeg

Ai probleme cu parcusrul distanţelor mari cu maşina din cauza senzaţiei de greaţă ce nu îţi dă pace?Nicio problemă, începe să consumi ghimbir în stare naturală, neîndulcit sau sub formă de ceai şi această problemă va fi ca şi ştearsă cu buretele.

Dacă vei consuma în fiecare zi 1-2 centimetri de ghimbir vei observa cum nu te vei mai confrunta cu cu dureri musculare şi nici menstruale, acesta fiind un bun remediu ce contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Georgia.

Este un bun aliat al cordului sănătos ce se ocupă mai ales de reglarea nivelului de zahăr din sânge. Astfel că va contribui şi la menţinerea valorilor colesterolului în parametri normali.

Excelent remediu pentru creier

1 2 jpg jpeg

Specialiştii afirmă că ghimbirul are proprietăţi anticancerigene, ajutând la combaterea inflamaţiei cronice, a efectelor stresului oxidativ dar şi a îmbătrânirii premature, fiind totodată şi un excelent remediu pentru articulaţiile inflamate sau inflamaţiile existente în organism.

Consumul său pe perioade mari de timp va ajuta considerabil şi la îmbunătăţirea memoriei, deci nu ai nicio scuză, dimpotrivă ai toate motivele pentru a-l introduce în alimentaţia ta.