Broccoli previne cancerul de sân

1 2 jpg jpeg

Consumul constant de broccoli poate ajuta femeile să prevină şi să trateze anumite forme de cancer. Acest lucru este posibil datorită unei substanţe pe care acesta o conţine şi anume sulforanul, care atacă celulele stem canceroase, celule care contribuie la dezvoltarea tumorii. „Efectele anti-cancer ale sulforafanului au mai fost studiate, însă acest studiu arată că această substanţă ajută la stoparea dezvoltării tumorii," declară autorul studiului, prof. dr. Duxin Sun, Universitatea Michigan.

Descoperit la timp, cancerul de sân este vindecabil

Acest studiu referitor la legătura dintre consumul de broccoli şi cancerul de sân a fost efectuat pe cobai cu cancer de sân. Acestora li s-a injectat extract de broccoli, după care cercetătorii au putut observa o scădere semnificativă a celulelor stem canceroase. Extractul de

administrat a reuşit să oprească dezvoltarea tumorilor.

Consumul de broccoli este benefic şi în prevenirea altor tipuri de cancer precum: cancerul de vezică biliară, cancerul ovarian inclusiv cancerul de prostată.

Află cum poţi preveni cancerul la sân AICI

Cancerul mamar, a doua cauză de deces la femei

În Romania, este cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată la femei, dar şi prima cauză de deces în rândul acestora.

Cancerul de sân depistat în forma sa incipientă poate fi tratat. Pentru detectarea lui este nevoie de o autopalpare lunară a sanilor iar în cazul în care observi orice modificare la nivelul acestora este imperios necesar prezentarea la medicul specialist.

Nu trebuie să aştepţi apariţia simptomele vizibile deoarece aceastea apar când deja este prea târziu, tumoarea fiind într-o fază avansată.

Alte motive pentru care să consumi frecvent broccoli

Menţine oasele puternice

Datorită faptului că această legumă conţine calciu şi vitamina C în cantităţi mari, doi nutrimenţi importanţi pentru sănătatea oaselor, este indicat să-l consumi ori de câte ori ai ocazia.

Studiile mai afirmă şi faptul că broccoli poate elimina Helicobacter pylori, menţinând astfel sănătatea sistemului digestiv în parametri optimi.

Previne apariţia afecţiunilor cardiovasculare

O dietă sănătoasă, bazată pe consumul de broccoli, ceai, ceapă, mere, alimente bogate în flavonoizi, reduce cu 20% riscul de dezvoltare a afecţiunilor cardiovasculare. În plus, pentru că are în componenţa sa şi vitamina C, beta-caroten, seleniu şi alte minerale, este benefic şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Este indicat să-l consumi şi pe parcursul sarcinii, mai ales că are un aport substanţial de acid folic şi vitamina B, necesare pentru divizarea celuleor în sinteza de ADN.