Beneficiile uimitoare ale verzei rosii

1 2 jpg jpeg

Aparţine familiei cruciferelor (înrudită cu broccoli şi conopidă), fiind o legumă care aduce numeroase beneficii organismului. Culoarea mov-roşiatică se datorează PH-ului solului, dar şi pigmenţilor atribuiţi antocianinelor, prezente în varză.

Iată câteva dintre beneficiile uimitoare ale verzei roşii:

- Este un aliment ideal în dietele de detoxifiere sau în încercarea a da jos kilogramele în plus. Într-o cană de varză roşie rasă avem doar 22 kcal şi 1gr de proteine, aşa că nu ezita să mănânci varza în salate alături de roşii şi castraveţi. Pentru versiunea de detoxifiere prepară-ţi salata de varză cu ulei extravirgin de măsline (în loc de ulei de floarea-soarelui) şi cu suc de lămâie (în loc de oţet).

- Varza roşie este o sursă excelentă de vitamina C, într-o cană rasă de varză roşie găsim 70% din necesarul zilnic al acestei vitamine, atât de importantă pentru buna funcţionare a organismului.

- Te ajută să îţi menţii ochii şi pielea sănătoasă, deoarece are în compoziţie o cantitate importantă de vitamina A (o cană de varză conţine 20% din necesarul zilnic).

Citeşte mai multe AICI