Beneficiile fructului pomelo. "Gigantul" plin de sănătate

1 2 jpg jpeg

Pomelo este fructul perfect de pus în salate, dacă nu îţi place gustul amărui. Este cel mai mare dintre citrice, având greutatea de maximum 2 kg şi îşi are originile în sud-estul Asiei. Beneficiile fructului sunt recunoscute peste tot în lume, aşa că este unul dintre fructele care nu trebuie să lipsească din dieta ta, mai ales în perioadele de slăbire. Pomelo conţine vitamina C, D, A, E, complexul B, K şi minerale, precum litiu, sodiu, magneziu, potasiu, calciu. De asemenea, mai conţine antioxidanţi, fibre şi substanţe active.

Beneficiile fructului pomelo – fructul minune, care te menţine energic şi previne unele boli grave

Consumat des, pomelo combate oboseala şi astenia, accelerează arderile, reduce stresul prin efectele antioxidante, creşte rezervele de energie ale organismului şi previne cancerul. În plus, este recomandat în convalescenţă sau în cazurile de suprasolicitare fizică şi psihică. Vitaminele conţinute în fruct ajută la păstrarea sănătăţii părului, luptând împotriva căderii lui.

Reduce riscul dezvoltării cancerului de colon prin conţinutul mare de fibre şi previne bolile cardiovasculare, protejând vasele sanguine. Pentru cei care au pielea foarte uscată, se recomandă uzul extern al fructului, deoarece hidratează şi regenerează.

Alături de grapefruit, pomelo este unul din fructele de care ai neapărat nevoie în curele de slăbire. Pomelo nu conţine grăsimi şi are doar 72 de calorii la 190 de grame. De asemenea, pomelo conţine enzime care ajută la arderea grăsimilor, astfel grăbind procesul de slăbire.

Este foarte bogat în fibre, conţine 8% din doza zilnică necesară de fibre, deci este pentru cei care au aderat la o dietă sănătoasă, şi nu numai. Pomelo creează senzaţia de saţietate, dar dă energie organismului, de aceea este recomandat în cure.

Beneficiile fructului pomelo – te ajută în curele de slăbire datorită conţinutului bogat în fibre şi vitamina C

Sucul de pomelo activează producerea de colagen, de aceea vindecă ţesuturile, deoarece colagenul ajută la tonifierea pielii. De asemenea, conţinutul bogat în vitamina C, 193% din doza zilnică, ajută la întărirea sistemului imunitar.

Pomelo previne osteoporoza datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, ajutând la o îmbătrânire mai lentă şi mai uşoară, deoarece protejează celulele de procesul de îmbătrânire. Ajută la prevenirea ridurilor şi lasă pielea mult mai strălucitoare şi sănătoasă.

Pentru că are un conţinut foarte bogat în vitamina C, pomelo ajută la păstrarea gingiilor mult mai sănătoase. De cele mai multe ori, sângerarea gingiilor apare din cauza lipsei de vitamina C, iar fructul pomelo este numai bun pentru prevenirea sângerării gingiilor.

Vitamina din pomelo combate infecţiile din corp, de aceea previne infecţiile urinare, prin reducerea riscului de dezvoltare a bacteriilor din tractul urinar. Conţinutul bogat de potasiu şi pectină din pomelo ajută la reglarea tensiunii arteriale, deci ajută la menţinerea sănătăţii inimii.

Fibrele conţinute în pomelo mai au rol de a înfrâna poftele alimentare, dar previn şi constipaţia, balonarea şi hemoroizii, fiind un aliat excelent pentru curele de slăbire şi dezintoxicare.