Beneficiile demonstrate ale ciocolatei negre

2 jpg jpeg

Beneficiile ciocolatei negre: îmbunătăţeşte memoria

Cacaua este bogată în substanţe antioxidante numite polifenoli, despre care se ştie că protejează împotriva unor boli comune, diminuează efectele îmbătrânirii şi îmbunătăţesc memoria.

Ciocolata neagra are grijă de sănătatea inimii

Ciocolata neagră conţine epicatechina (de unde şi gustul amar al pudrei de cacao), o substanţă care stimulează creşterea masei musculare la fel cum o fac sporturile intense, precum jogging-ul.

În testele realizate pe cobai, oamenii de ştiinţă au constatat că epicatechina produce mitocondrii, responsabile de asigurarea oxigenului din masa musculară.

În plus, substanţa poate scădea presiunea arterială, motiv pentru care, consumată de cel puţin două ori pe săptămână, ciocolata neagră scade cu 20% riscul producerii unui infarct.

Beneficiile ciocolatei negre: creşte nivelul de energie

Aceeaşi substanţă numită epicatechină produce mitocondrii, responsabile de asigurarea oxigenului din masa musculară, motiv pentru care corpul va produce mai multă energie. În plus, cu cât ciocolata are un conţinut mai mare de cacao, cu atât mai bine.

Ciocolata neagra este un antidepresiv natural

Grăsimile conţinute de untul de cacao stiumulează producţia de endorfine, adică acele substanţele responsabile pentru fericirea noastră.

Beneficiile ciocolatei negre: aliat al vederii

Pentru că este bogată în flavonoizi, nişte nutrienţi care funcţionează ca nişte antioxidanţi puternici pentru corpul uman, ciocolata neagră îmbunătăţeşte vederea. Aceştia intensifică circulaţia sângelui către creier, respetiv către retină, arată un studiu desfăşurat de o universitate din Marea Britanie.