Beneficiile ananasului. Ce se întâmplă dacă îl mănânci cu apă pe stomacul gol

Beneficiile ananasului pentru sănătate sunt numeroase\n jpeg

Beneficiile anansului pentru sănătate sunt numeroase. Seara, amestecă 250 de ml de apă cu 5 bucăţi de ananas. Lasă preparatul în frigider, peste noapte. Bea amestecul dimineaţă, pe stomacul gol, timp de două-trei săptămâni.

Specialiştii în medicină alternativă susţin că vei slăbi circa 5 kilograme în urma acestui regim. Datorită conţinutului ridicat de fibre, ananasul se digeră mai greu şi, astfel, te va face să te simţi plin pentru mai mult timp.

Apa ananas previne apariţia poftei de zahăr şi grăsimi. Tiamina converteşte carbohidraţii în energie, stimulând metabolismul. De asemenea, ananasul este bogat în conţinut de iod şi bromelaina. Acestea ajută în tratamentul multor boli autoimune, precum şi ameliorarea simptomelor asociate tiroidei.

Beneficiile ananasului pentru sănătate

Conţine mangan

Dintre minerale, manganul este recunoscut pentru proprietăţile sale de întărire a oasele şi ţesuturilor conjunctive. O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 1,55 miligrame de mangan.

Medicii recomandă bărbaţilor o doză de 2,2 miligrame pe zi şi femeilor o doză de 1,9 miligrame. Cei care au depăşit vârsta 50 de ani, pentru că au oasele mai fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

Sursă importantă de cupru

Datorită conţinutului bogat în cupru, ananasul ajută la prevenirea formării cheaguruilor de sânge şi a bolilor osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor.

Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.

Medicii recomandă adulţilor să consume 699 miligrame de cupru pe zi. O ceaşcă de ananas tăiat cubuleţe asigură aproape 151 miligrame de cupru, peste o cincime din doza zilnică.

Beneficiile anansului. Bun pentru ochi

Ananasul conţine betacaroten şi reduce astfel riscul afecţiunilor oculare cu până la 35%. Consumul frecvent de ananas mai poate preveni şi apariţia degenerescenţei maculare, afecţiune care reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaşte chipurile.

Recomandat pentru afecţiunile rinichilor

Ananasul este şi un remediu diuretic foarte bun. De aceea, este recomandat în boli ale rinichilor, inclusiv cu inflamaţii, dar şi în afecţiuni ale ficatului.

În plus, afecţiunile inflamatorii se tratează mai uşor dacă se beau zilnic câte două pahare de suc proaspăt de ananas.