Alimentele care ne ucid uşor în fiecare zi

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că preparatele bogate în grăsimi, zahăr şi sare pot afecta genele persoanei, efectul negativ rămânând acelaşi chiar dacă persoana adoptă ulterior o alimentaţie sănătoasă (peşte, fructe, legume).

Schimbările care au loc la nivel genetic pot influenţa şi starea sistemului imunitar, neplăcerile fiind prezente pe termen lung.

Alimentele ultraprocesate sunt produsele care trebuie să treacă prin mai multe stadii de preparare. De exemplu, parizerul trebuie mărunţit, uscat, fiert şi afumat pentru a fi pregătit corect. Astfel, spun specialiştii, cu cât trec prin mai multe procese de preparare, cu atât pierd mai mulţi nutrienţi.

”Boala cardiovasculară, diabetul, obezitatea, cresc de trigliceridele, colesterol, caria dentară în special la copii, toate acestea sunt boli extrem de grave şi de la vârste mici începând cu aceste boli şi expuşi la aceste boli, la fel, risc de boli degenerative de la vârste foarte mici. Aceste alimente ultraprocesate, ucid uşor”, explică Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist, conform Digi 24.

”Dacă nu avem vitaminele, organismul se îmbolnăveşte, iar vitaminele se distrug la tempearturi de peste 70 de grade şi noi trebuie să le luam de undeva şi nu le putem lua decât din alimente care sunt în stare crudă sau mai puţin procesate”, spune Nastasia Belc, Institutul pentru Bioresurse Alimentare.