Alimente pe care le considerai a fi sănătoase, dar care nu sunt

1 2 jpg jpeg

Avem, totodată,atâtea opţiuni în materie de alimentaţie, care nu fac, parcă, decât să crească şi mai mult confuzia - de la biscuiţi cu vitamine până la băuturi care ne ajută să pierdem rapid în greutate. Iată, aşadar, 10 alimente pe care ar trebui să le elimini din lista ta de produse ,,sănătoase''! Sucurile ,,naturale''

Există zeci dacă nu chiar sute de opţiuni în materie de băuturi ,,sănătoase'' - cu vitamine, probiotice sau fibre, care promit pierderea în greutate.

Specialiştii în nutriţie nu recomandă acest tip de băuturi, mai ales dacă ele conţin mai mult de unul sau două ingrediente. Motivul este unul cât se poate de simplu: orice băutură cu ingrediente variate conţine calorii în formă de zaharuri sau îndulcitori artificiali, care nu fac ,,cinste'' unei talii care se doreşte a fi subţire. Aşadar, atunci când vine vorba de băuturi, alege varianta simplă, dar sigură: apă, cafea sau ceai.

Smoothie-ul pe care îl cumperi gata preparat din supermarket nu este atât de sănătos pe cât credeai, ba chiar are mai multe calorii decât un cheeseburger.

Mai precis, între 650 şi 1.000 de calorii, care se datorează, în mare parte, conţinutului ridicat de fructe, legume, precum şi aportului de îndulcitori sau diferite sortimente de siropuri.

De câte ori nu ţi s-a întâmplat ca un pumn de cereale mâncat în grabă să-ţi ţină loc de gustare? În plus, trebuie să ştii că oricât de sănătoase ţi s-ar părea, majoritatea mix-urilor de cereale pe care le cumperi din supermarket au un conţinut ridicat de calorii.

Ca să-ţi faci o idee, mixurile sănătoase conţin nuci, seminţe, ciocolată neagră şi, opţional, caise deshidratate, în timp ce un mix nesănătos poate avea, pe lângă ingredientele enumerate anterior, bomboane, stafide învelite în iaurt, susan sau banane prăjite, adică mai bine de 600 de calorii sub formă de zaharuri, grăsimi şi carbohidraţi rafinaţi.

În mod normal, gustările de acest tip conţin mult sodiu. Însă, deşi au, într-adevăr, un aport scăzut de calorii, acestea sunt sărace în nutrienţi. Astfel, mâncarea congelată care se vinde în magazine este exemplul perfect de alimentaţie ,,la îndemână'', dar cu un aport sărac în substanţe nutritive.

Majoritatea batoanelor proteice cu fibre nu sunt cu nimic mai presus decât dulciurile obişnuite, pentru că, în afară de aceşti nutrienţi, acestea nu mai conţin nimic.

Dacă vă doriţi fibre şi proteine, consumaţi în mod regulat brânză şi mere şi aveţi şanse mai mari să încăpeţi în blugii din liceu.

Majoritatea brioşelor comercializate în magazine conţin nici mai mult nici mai puţin de 800 de calorii sub formă de zahăr pur şi grăsimi.

La prima impresie, iaurtul îngheţat poate părea o variantă mai bună decât clasica îngheţată, nu şi dacă iei în calcul conţinutul ridicat de zahăr şi multitudinea de topping-uri.

Biscuiţii digestivi şi prăjiturile cu conţinut zero de grăsimi nu sunt nimic altceva decât o mare dezamăgire. Oamenii sunt tentaţi să creadă că termeni precum ,,zero grăsimi'' înseamnă ,,zero calorii'', aşa că au tendinţa să mănânce mai mult. Nimic mai fals. Grăsimile sunt înlocuite de zahăr, iar conţinutul de calorii este la fel de ridicat.

Arahidele, nucile şi caju sunt extraordinare, la fel ca şi grăsimile sănătoase pe care le conţin. În plus, acestea îmbunătăţesc activitatea cardiacă şi menţin un echilibru al greutăţii.

Situaţia se schimbă dramatic când acestea sunt consumate sub formă de unt de arahide, de exemplu, care este plin de zahăr şi grăsimi saturate.