Alimente miraculoase pentru sistemul digestiv

1 2 jpg jpeg

Netratate, problemele de tranzit intestinal lent pot favoriza apariţia unor boli precum cancerul de colon. 80 la sută din problemele digestive pot fi evitate printr-o alimentaţie echilibrată.

Astfel, pentru detoxifierea intestinelor avem nevoie de alimente puternice, care să menţină sănătatea sistemului digestiv. Iată câteva dintre ele:

Alimente miraculoase pentru sistemul digestiv: aloe vera

Aloe vera este o plantă minunată, sucul ei fiind folosit în special pentru tratatea arsurilor, a rănilor deschise, ulcerelor şi infecţiilor.

Datorită conţinutului său enzimatic extrem de bogat, aloe vera are puternice proprietăţi antifungice şi antibacteriene. De asemenea, planta are efecte antiinflamatoare şi tratează cu succes diferite afecţiuni digestive: ulcer, colită, boala Crohn, constipaţie, reflux gastroesofagian sau infecţii parazitare.

Alimente miraculoase pentru sistemul digestiv: apă de cocos fermentată

Apa de cocos fermentată este o băutură probiotică bogată în enzime, care echilibrează nivelul de bacterii din stomac şi ajută la curăţarea ficatului.

De asemenea, apa de cocos curăţă pereţii intestinelor şi îi protejează împotriva infecţiilor cu agenţi patogeni periculoşi precum E coli, salmonella şi alţi paraziţi.

Alimente miraculoase pentru sistemul digestiv: seminţe de in

Infuzia din seminţe de in este un remediu excelent pentru vindecarea colonului, mai ales dacă suferiţi de sindromul colonului iritabil. Seminţele de in reprezintă o sursă excelentă de fibre solubile şi acizi graşi Omega 3, care asigură o barieră de protecţie a sistemului digestiv.

Alimente miraculoase pentru sistemul digestiv: varza roşie

Un aminoacid conţinut de varza ro­şie, numit glutamină, stimulează refacerea, creşte­rea şi dezvoltarea normală a celulelor ce alcătuiesc ţe­su­tul protector care "căptuşeşte" stomacul şi intestinul subţire.

În cazul constipaţiei, cel mai simplu tratament este con­sumul de varză roşie murată, măcar 200 g pe zi. În varza murată se găsesc aşa-numitele "bacterii priete­noase", care combat afecţiunea, prin reglarea florei intestinale. Totodată, varza murată este bogată în fibre ali­mentare, de unde şi efectul ei de "mătură" a colo­nului, din care extrage prin absorbţie toate reziduurile şi apoi ajută la eliminarea lor promptă.

Stu­diile făcute arată că o cură cu suc proaspăt de varză ro­şie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea şi chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer care afectează stomacul.