Alimente interzise în caz de hipertensiune arterială

1 2 jpg jpeg

Pentru ca planul de prevenire a hipertensiunii să fie complet, pe lângă reducerea cantităţii de sare este necesar ca alimentaţia să cuprindă şi alţi nutrienţi, cu efect de control a bolii. Printre aceştia se numără potasiul, calciul, fibrele, acizii graşi Omega-3 şi magneziul.

Însă, ce anume provoacă hipertensiunea arterială? În general, o alimentaţie săracă în legume şi fructe aduce cu sine un aport crescut de sare şi unul scăzut de potasiu în organism, factori care duc la apariţia hipertensiunii. Iată, aşadar, ce alimente trebuie să eviţi pentru a nu agrava boala!

Alimente interzise în caz de hipertensiune arterială: murături, varza murata

-Deşi au un conţinut extrem de redus de calorii şi grăsimi, murăturile sunt pline de sare - o singură murătură, de mărime medie, poate conţine până la 570 de miligrame sare, adică mult peste necesarul recomandat zilnic.

-Varza murată este bogată în vitamina C şi K, fier şi fibre, însă consumul trebuie limitat în cazul hipertensivilor întrucât conţine multă sare.

Alimente interzise în caz de hipertensiune arterială: bacon

Doar trei felii de bacon conţin în jur de 270 de miligrame de sare şi 4,5 grame grăsimi, astfel că se recomandă un consum moderat.

Alimente interzise în caz de hipertensiune arterială: lapte gras, gogosi

-Evită consumul de lapte întrucât acesta este bogat în grăsimi saturate, care pot provoca alte afecţiuni ale inimii.

-Evita pe cât posibil consumul grăsimilor de tip trans - o singură gogoaşă conţine 300 de calorii şi 12 grame de grăsime.

Alimente interzise în caz de hipertensiune arterială: alcool

Consumul de alcool poate creşte tensiunea arterială la niveluri nesănătoase şi deteriora pereţii vaselor de sânge. În cazul persoanelor cu tensiune arterială crescută, se va consuma alcool cu moderaţie sau se va evita total.