Alimente de evitat, ca să dormi bine

1 2 jpg jpeg

1. Alcoolul

Stresul la lucru, suprasolicitarea, grijile - toate sunt motive care te fac să bei un pahar cu vin seara, la cină. Însă nu trebuie să consumi mai mult de atât, pentru că nu o să te mai odihneşti la fel de bine. Alcoolul este metabolizat rapid în organism şi provoacă deshidratare, de aceea va trebui să te trezeşti noaptea, ca să îţi potoleşti setea. În schimb, după cină, poţi bea un ceai care te ajută să adormi mai uşor. Amesteci într-o cană o linguriţă de păducel, flori de tei şi muşeţel, apoi torni apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute.

Alimentele prăjite au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate. Daca te culci după masă, s-ar putea suferi de crampe la stomac sau de reflux gastric. Un efect asemănător îl au băuturile răcoritoare.

Pentru a avea un somn bun, alege la cină alimente precum codul, brânzeturile şi orezul, bogate în triptofan, un aminoacid necesar pentru sinteza serotoninei şi neurotransmiţător care reglează somnul. Un studiu a arătat că orezul mâncat la masa de seară reduce la jumătate timpul necesar pentru a adormi.

Atât carnea de pasăre, cât şi alte alimente bogate în proteine ar trebui consumate la alte mese, nicidecum la cină, deoarece necesită un timp de digestie mai lung. În schimb, poţi alege alimente care conţin

.

Seara, la desert, evită îngheţata, pentru că nu este un aliment benefic pentru digestie. Poţi să mănânci ca desert o banană, smochine, nuci, un iaurt cu fructe.